Se caută români în străinătate. Cele mai multe joburi sunt disponibile în Germania şi Marea Britanie

Românii au la dispoziţie, prin intermediul reţelei EURES România, 483 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European, cele mai multe fiind consemnate în Germania şi Marea Britanie, informează miercuri Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
Economica.net - mie, 08 iun. 2016, 14:08
Se caută români în străinătate. Cele mai multe joburi sunt disponibile în Germania şi Marea Britanie

Conform ANOFM, în Germania există 127 de locuri de muncă, dintre care 15 pentru factori poştali şi tot 15 pentru electricieni în construcţii, câte 12 locuri pentru şoferi de camion şi mecanici instalaţii sanitare de încălzire/ aer condiţionat, zece locuri pentru educatoare, câte cinci locuri pentru însoţitori de bord, asistenţi medicali şi brutari, câte patru locuri pentru lăcătuşi mecanici şi dezvoltatori aplicaţii IT, câte trei locuri pentru asistenţi medicali geriatrie, muncitori necalificaţi în industria prelucrării metalelor, instalatori instalaţii încălzire, instalatori instalaţii apă şi gaz, câte două locuri pentru coordonatori Departamentul Planificare Financiară, Visual designeri, şi câte un loc pentru sudor MAG, asistent medical în pediatrie şi Go Backend Developer etc.

De asemenea, românii care vor să lucreze în Marea Britanie au la dispoziţie 70 de locuri de muncă, astfel: 55 pentru îngrijitori persoane şi 15 pentru îngrijitori persoane la domiciliu.

În Italia sunt disponibile 60 locuri de muncă, 30 pentru asistenţi medicali şi 30 pentru îngrijitori persoane, iar în Republica Cehă – 50 locuri de muncă: 20 operatori maşini unelte, 15 şlefuitori/ pilitori, zece şoferi profesionişti camion şi cinci tractorişti.

Conform ANOFM, Suedia oferă 45 locuri de muncă, din care 20 pentru femei de serviciu, 15 pentru vopsitori auto şi 10 tinichigii auto, în timp ce Slovacia pune la dispoziţia românilor 42 de locuri de muncă: 30 şoferi autocamion transport internaţional, 7 îngrijitori persoane/infirmieri şi 5 sticlari.

De asemenea, în Austria sunt disponibile 30 de locuri de muncă: 7 tâmplari, 5 zidari, 5 operatori maşini cu laser, 5 electricieni, 4 magazioneri, 3 geamgii/dulgheri, 1 ofiţer proiecte europene; în Bulgaria – 20 locuri de muncă, respectiv câte 10 pentru operatori reţea de telefonie mobilă şi operatori în industria de prelucrare a lemnului; în Finlanda – 19 locuri de muncă: 10 măcelari, 4 operatori CNC, 2 sudori, 2 dezvoltatori software, 1 lucrător în metal – sudor; în Norvegia sunt disponibile 6 locuri de muncă pentru doi doctoranzi cercetători în comportament uman complex şi doi doctoranzi cercetători în inteligenţă artificială, iar câte un loc de doctorand în Departamentul de Informatică şi unul de doctorand cercetător în domeniul eticii organizaţionale.

Olanda are nevoie de şase muncitori în agricultură, Belgia de câte doi lucrători în producţie, operatori producţie şi tehnicieni electricitate, Spania oferă un loc pentru un maseur, iar Franţa un loc de muncă pentru lucrător în hotel.

‘Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma’, precizează ANOFM.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...