Se caută români în străinătate. Vezi în ce ţară şi care sunt joburile puse la bătaie

Angajatori din Irlanda, Ungaria, Danemarca, Norvegia şi Spania caută, prin reţeaua europeană de ocupare Eures, medici, ingineri, bucătari sau şlefuitori, pentru care oferă salarii de până la 60.000 de euro anual.
Economica.net - vin, 15 nov. 2013, 13:25
Se caută români în străinătate. Vezi în ce ţară şi care sunt joburile puse la bătaie

Prin reţeaua europeană de ocupare, Irlanda anunţă vacantarea a 40 de posturi de tranşator de carne. Angajatorul precizează că aceştia vor lucra în fabrică, ca parte a echipei de dezosare, realizând tranşarea şi felierea cărnii la viteza de linie. Acest post va implica „obiective de producţie provocatoare” şi solicitare fizică pentru perioade lungi de timp, în frig.

Pentru ocuparea acestor posturi, angajatorul cere experienţă în dezosarea cărnii de vită şi experienţă de lucru într-un volum mare de procesare a cărnii. Candidaţii sunt avertizaţi că acest post va implica statul în picioare pentru perioade lungi, mişcarea regulată, de ridicare, împingere şi transportul de greutăţi, lucrul într-un mediu rece (patru grade sau mai puţin), îndoire, aplecare, mişcări repetitive din mână, răsucirea părţii superioare a corpului.

De asemenea, candidaţii trebuie să vorbească limba engleză. Salariul oferit este de 8,65 de euro pe oră, iar contractele sunt pe perioadă nedeterminată.

În Ungaria sunt disponibile patru posturui de inginer mecanic, pentru care se cer studii superioare, experienţă, cunoştinţe de limbă maghiară, germană şi engleză. Angajatorii nu precizează ce salarii oferă.

Citeste si: Surpriză! Cele mai multe oferte de muncă pentru români sunt în străinătate

În Norvegia pot fi ocupate două posturi de bucătar pentru preparate indiene, de persoane calificate şi cu experienţă de cinci-zece ani. Angajatorul precizează că experienţa europeană în bucătărie cu specific indian constituie un avantaj.

Candidaţilor li se cer bune cunoştinţe de limbă engleză şi li se oferă un salariu anual cuprins între 31.000 şi 43.000 de euro brut/an, în funcţie de calificare şi experienţă. Contractele oferite sunt permanente şi cu normă întreagă.

În Danemarca pot să îşi găsească un loc de muncă medicii, fiind anunţate cinci posturi libere, în specializările psihiatrie, radiologie, cardiologie, ginecologie şi geriatrie. Angajatorii solicită specializare şi experienţă în domeniu, abilităţi sociale şi interpersonale, spirit de iniţiativă, muncă în echipă şi cunoştinţe foarte bune de limbă engleză sau germană.

De asemenea, candidaţii trebuie să obţină autorizaţia de practică în Danemarca de la Autoritatea Daneză pentru Sănătate (www.sst.dk).

Angajatorul precizează că salarizarea se va face conform contractului colectiv în domeniu, salariul estimativ de pornire în primele luni (când se participă şi la cursuri de limba daneză) fiind în jur de 6.000-7.000 de euro brut pe lună. În anunţul de angajare se precizează că salariul se va majora în funcţie de calificare, experienţă şi funcţie. Contractele de muncă vor fi pe perioadă nedeterminată.

În reţeaua Eures mai este anunţat, în Belgia, un post de polizator în metal, angajatorul fiind un producător de robinete, supape şi valve, care cere candidaţilor, obligatoriu, mulţi ani de experienţă în meseria de polizator. De asemenea, în anunţul de angajare se specifică faptul că se caută o persoană meticuloasă, capabilă să lucreze într-o manieră ordonată, rapidă şi independentă, care să fie punctuală şi să vorbească franceză sau olandeză. Salariul oferit nu este specificat.

În Cehia sunt vacante 15 posturi de şlefuitori şi pilitori, cerinţele fiind o stare de sănătate bună şi abilităţi manuale. Cunoaşterea limbii germane constituie avantaj. Salariul oferit variază între 450 şi 1.000 de euro pe lună.

În Spania, o multinaţională din domeniul IT caută zece consultanţi junior care să aibă diplomă de inginer, minim doi ani de experienţă IT, lucru în software J2EE şi permis de muncă CE obligatoriu.

Candidaţii trebuie să vorbească limba engleză fluent şi să aibă cunoştinţe foarte bune de limbă spaniolă şi franceză. Salariul se acordă în funcţie de experienţă, dar angajatorul precizează că sunt oferite şi alte beneficii, cum ar fi tichete de masă, asigurare de sănătate şi de viaţă.

Citeste si: Cine sunt românii care aleg joburi temporare – studiu

Aceeaşi companie mai oferă trei posturi de analist senior/conducător de echipă care să aibă experienţă în consultanţă IT de minim patru ani, abilităţi în lucrul cu Maven, Bamboo, JIRA, Intellij, Subversion, Conflence, experienţă în Oracle sau SQL, abilităţi de comunicare, certificat în Sun/Oracle, Java sau componente Web, experienţă în a conducere echipa în proiecte IT şi permis de muncă CE obligatoriu. Şi pentru această funcţie salariul se acordă în funcţie de experienţă.

De asemenea, o multinaţională cu sediul în Spania caută patru Web designeri şi un manager de proiect, pentru acesta din urmă precizând că oferă un salariu cuprins între 35.000 şi 60.000 de euro brut pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese cauzate de COVID-19
Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese cauzate de COVID-19
Rusia a înregistrat sâmbătă un nou record de decese şi de contaminări asociate COVID-19, pentru a treia zi consecutiv, ...
Război financiar în România. Miză uriașă pentru banii a șase milioane de români – Revista Capital
Război financiar în România. Miză uriașă pentru banii a șase milioane de români – Revista Capital
Un război financiar cu o miză uriașă se poartă în aceste zile în România, după ce Ben Madadi, care deține în prezent ...
Rusia ar putea să întrerupă furnizarea de gaze naturale către Republica Moldova după 1 noiembrie
Rusia ar putea să întrerupă furnizarea de gaze naturale către Republica Moldova după 1 noiembrie
Discuţiile dintre Republica Moldova şi Rusia rămân divergente asupra preţului şi altor detalii ale unui nou acord de ...