1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Primul magazin alimentar de stat din București se deschide luni, 14 octombrie

Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, singura companie de stat cu activități în retailul alimentar, va deschide luni, 14 octombrie, prima sa unitate din Capitală. Până acum a mai fost inaugurat un astfel de magazin la Sibiu.

 

13 oct, 2019 | ECONOMICA.net

Luni, 14 octombrie, ora 15:30, se va deschide oficial primul magazin alimentar din București, deținut de stat, anunță Ministerul Agriculturii. Unitatea este situată pe strada Biserica Enei, sector 1, în centrul capitalei.

Societatea Naţională "Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA", companie cu capital integral de stat, a fost înființată anul trecut prin hotărâre de guvern cu scopul declarat de valorificare a resurselor şi producţiei agricole naţionale și şi să susţină fermierii şi fermele româneşti pe piaţa internă şi pe pieţele externe. 

Adrian Izvoranu, preşedintele Casei de Comerţ Agroalimentar "Unirea" a anunţat recent că vor fi deschise magazine în oraşele Piteşti, Slatina, Craiova şi Timişoara. Planurile reprezentanţilor companiei sunt să creeze o reţea de 60 de magazine.

Prima astfel de unitate a fost deschisă luni, 7 octombrie, la Sibiu și se numește Brânzărie.

"Este cel mai mare proiect pe care şi l-a propus MADR şi pe care l-a lansat pur şi simplu. Trebuie să rezolve cea mai importantă şi cea mai grea situaţie: să valorifice producţia pe care fermierii mici o realizează printr-o muncă grea şi care nu are o valorificare pentru că nu exista o asemenea verigă", a spus ministrul Agriculturii Petre Daea, într-o conferinţă de presă anterioară.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO