Se lansează iPhone 5S şi iPhone 5C. Cu ce noutăţi vin

Apple, unul dintre cei mai mari producători de echipamente electronice şi IT&C, lansează cea de-a şaptea generaţie a terminalelor iPhone, iar ca o premieră, compania scoate pe piaţă şi o variantă mai ieftină.  Una dintre noutăţile aduse de 5S este cititorul de amprentă care duce securitatea la un alt nivel, înlocuind PIN-ul care nu mai oferă un grad ridicat de siguranţă.
Economica.net - lun, 09 sept. 2013, 13:17
Se lansează iPhone 5S şi iPhone 5C. Cu ce noutăţi vin

Terminalul vine cu un procesor A7 dual – core de 1.5 Ghz, dar memoria RAM rămâne la 1 GB, suficientă pentru sistemul de operare al Apple.

Noul iPhone 5S, va păstra designul modelului precedent. Va fi mai puternic însă Apple rămâne în spatele Samsung şi HTC care au telefoane foarte puternice în portofoliu.

Una dintre noutăţile aduse de 5S este cititorul de amprentă care duce securitatea la un alt nivel, înlocuind PIN-ul care nu mai oferă un grad ridicat de siguranţă.

Camera principală este una 8  de megapixeli plus 1.5 ultrapixeli cu un flash dublu, iar cea frontală, folosită în general pentru apeluri video va avea un senzor de 1.2 megapixeli.

Noul iPhone 5S va costa 199 dolari pentru 16 GB, 299 de dolari varianta cu 32 GB şi 399 de dolari varianta cu o memorie de 64 GB şi este disponibil în trei culori, negru, argintiu şi auriu.

Conectivitatea la internet se face atât prin intermediul reţelelor 3G la o viteză de 43.2 Mbps, dar şi 4G LTE la o viteză de conectare de 100 Mbps.

Cel mai probabil, noul iPhone 5S va putea fi cumpărat chiar începând din această lună, în Statele Unite şi în octombrie, în restul lumii.

Primul video cu iPhone-ul ieftin

Apple va scoate şi o variantă ieftină a terminalului, iPhone 5C, care va fi mult mai slab din punct de vedere al specificaţiilor tehnice care se va vinde în SUA la preţul de 99 de euro pentru varianta de 16 GB şi 199 de dolari pentru varianta cu memorie de 32 de GB.

Este dotat cu un procesor A6 dual-core de 1.3 Ghz, o cameră principală de 8 megapixeli ce permite înregistrare video 1080p, una secundară de 1.2 megapixeli. Ecranul este unul retina  cu o diagonală de 4 inci cu o rezoluţie de 1136 x 640 de pixeli, iar memoria RAM se ridică la 1GB.

În mare parte, iPhone-ul 5C va avea aceleași specificații tehnice ca iPhone-ul 5. Diferența principală este reprezentată de carcasa de plastic care va lua locul celei metalice.

Te-ar mai putea interesa și
Tesla își propulsează un model pe prima poziție a clasamentului mondial, dar pierde din profit
Tesla își propulsează un model pe prima poziție a clasamentului mondial, dar pierde din profit
Datele companiei de cercetări de piață JATO Dynamics arată că Tesla Model Y a devenit cel mai vândut vehicul din întreaga lume în primul trimestru al anului 2023. În același timp, o......
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitori imobiliar din România a intrat la apă în T1. CPI Property Group, deținută în proporție ...
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Se circulă în coloană, duminică la prânz, pe drumul naţional DN 1 Ploieşti - Braşov, în Valea Prahovei, pe sensul ...
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
Distribuţie Energie Electrică România (DEER) alocă 63,554 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de citire contoare ...