Se lansează Orange Bank. Grupul telecom cumpără Groupama Banque şi va intra pe piaţa serviciilor financiare

Grupul francez de telecomunicaţii Orange, care deţine cel mai mare operator de telefonie mobilă din România, va prelua o participaţie majoritară de 65% din acţiunile băncii franceze Groupama Banque, care va deveni Orange Bank. Banca Orange va fi lansată pentru început în Franţa, cu un pachet complet de servicii financiar-bancare - conturi curente, conturi de economii, creditare, asigurări şi plăţi - urmând să se extindă ulterior şi pe alte pieţe europene.
Economica.net - vin, 22 apr. 2016, 10:21
Se lansează Orange Bank. Grupul telecom cumpără Groupama Banque şi va intra pe piaţa serviciilor financiare

Compania franceză de asigurări Groupama va păstra un pachet de 35% din acţiunile Orange Bank. Orange şi Groupama au anuţat încă din ianuarie negocierile pentru tranzacţia Groupama Banque şi intenţia de a crea Orange Bank.

„Orange şi Groupama au încheiat un acord pentru dezvoltarea unui serviciu bancar 100% mobil, inovator (…) Orange Bank va lansa un serviciu bancar creat special pentru utilizarea mobilă în Franţa, la începutul anului 2017. Acest serviciu va funcţiona sub brandul Orange în reţeaua de distribuţie a Orange, respectiv sub brandul Groupama în reţeaua de distribuţie a Groupama”, se arată într-un comunicat publicat vineri de cele două companii.

Orange Bank are ca ţintă atragerea a peste două milioane de clienţi în Franţa. Orange şi Groupama vor să extindă Orange Bank şi în Spania şi Belgia.

Tranzacţia ar urma să fie încheiată în trimestrul al treilea al acestui an, după ce va fi avizată de autorităţile din Franţa.

„Acest acord reprezintă un pas major în strategia noastră de a ne diversifica operaţiunile către serviciile financiare mobile. Groupama Banque va contribui cu o structură bancară deja existentă, precum şi cu expertiză considerabilă în managementul relaţiilor cu clienţii pe piaţa bancară. Vom dezvolta rapid un serviciu de banking 100% mobil, inovator, mai întâi în Franţa, apoi în Spania şi Belgia”, a declarat, în comunicat, Stephane Richard, CEO Orange.

Orange este unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă din Europa şi este lider de piaţă în România, după numărul de clienţi – peste 10 milioane – şi cifra de afaceri anuală, de aproape un miliard de euro.

Anul trecut, grupul german Deutsche Telekom a intrat în parteneriat cu banca poloneză Alior Bank, pentru a oferi servicii financiare clienţilor prin reţeaua de distribuţie a operatorului telecom. Parteneriatul cu Alior Bank se adresează şi celor şase milioane de clienţi din România ai Telekom. În România, grupul Telekom înglobează fostele Romtelecom şi Cosmote România.

Acţionarii Telekom România Mobile Communications (fosta Cosmote România) au aprobat, recent, introducerea activităţilor de brokeraj de asigurări ca obiect de activitate. Telekom România a anunţat că intenţionează să ofere poliţe de asigurare complementare anumitor produse comercializate în calitate de intermediar.

Te-ar mai putea interesa și
Importurile indirecte de semințe de floarea-soarelui din SUA au invadat piața autohtonă. Creștere de peste 40% într-un an
Importurile indirecte de semințe de floarea-soarelui din SUA au invadat piața autohtonă. Creștere de peste 40% într-un ...
Fermierii români au cumpărat anul trecut din SUA semințe de floarea-soarelui în valoare totală de aproximativ 41,6 milioane de dolari, valoarea fiind cu 42% mai mare decât în 2019. Peste 87%......
1.000 de oameni vor fi concediați de la TAROM până la sfârșitul anului
1.000 de oameni vor fi concediați de la TAROM până la sfârșitul anului
Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarat joi la Antena 3 că de la operatorul aerian de stat, TAROM, au plecat ...
Germania va putea până la sfârșitul lui august să-și vaccineze toți adolescenții de peste 12 ani
Germania va putea până la sfârșitul lui august să-și vaccineze toți adolescenții de peste 12 ani
Germania va putea oferi vaccinarea împotriva COVID-19 tuturor adolescenţilor cu vârsta peste 12 ani până la sfârşitul ...
Ministerul Culturii organizează evenimente artistice cu ocazia maratonului de vaccinare din București
Ministerul Culturii organizează evenimente artistice cu ocazia maratonului de vaccinare din București
Începând de vineri (7 mai), ora 16:00, și până luni (10 mai), ora 08:00, la Biblioteca Națională din București și ...