1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

Companii

S-a suparasubscris şi tranşa investitorilor mari de retail în IPO Electrica. Plus 3% faţă de volumul oferit

Cu o oră înainte de închiderea zilei,  se subscriseseră toate cele 14,17 milioane de acţiuni rezervate acţionarilor mari de retail în cadrul ofertei publice iniţiale (IPO) de vânzare a acţiunilor Electrica.  Mai mult, suprasubscrierea depăşea deja 2,8%.

24 iun, 2014 | | ECONOMICA.net

LISTARE ELECTRICA

 

Înaintea de închiderea zilei, subscrierile pe tranşa investitorilor mari de retail, din cadrul ofertei publice iniţiale (IPO) Electrica, depăşeau deja cu câteva sute de mii de titluri, volumul oferit de peste 14,17 milioane de acţiuni.

Investitorii mari de retail trebuie să subscrie cel puţin 20.001 acţiuni, făr limită maximă, motiv pentru care mulţi vor fi preferat această tranşă, pentru a evita faza alocării selective în tranşa investitorilor instituţionali.

Investitorii instituţionali şi-au epuizat tranşa de 85% încă de luni după amiază, toate cele aproape 177,19 milioane de acţiuni găsindu-şi cumpărători.

Citeşte şi:

Toate acţiunile Electrica au fost subscrise, ieri, în oferta publică de vânzare. Preţul probabil peste 11 lei

Totodată, tranşa investitorilor mici este suprasubscrisă de 14 ori. Investitorii mici pot subscrie cel puţin 25 de de acţiuni şi cel mult 20.000 de acţiuni. Aici, însă, mai sunt disponibile 1,9 milioane de acţiuni cu livrare garantată, pentru ordinenele mai mici de 1.000 de acţiuni, în vreme ce suprasubscrierea se aplică pentru circa 2,4 milioane de acţiuni ccare se vor vinde la un preţ redus cu 5% faţă de preţul final de adjudecare al ofertei. 

Ultima zi de ofertă este miercuri 25 iunie.

Preţul final nu va ajunge la 12 lei  / acţiune, potrivit mediei estimărilor analiştilor, consultaţi de ECONOMICA.NET. Înainte de ofertă analiştii erau mai optimişti, vâzând un preţ peste 12 lei / titlu.

Citeşte mai multe în:

LISTARE ELECTRICA

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO