Sebastian Burduja: Fenomenul crypto nu va trece. Să îi permitem românului de rând să își înmulțească agoniseala

Tehnologia blockchain și industria crypto reprezintă un fenomen care nu va trece, iar țara noastră trebuie să fie pregătită să exploateze aceste oportunități, a afirmat Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, în cadrul dezbaterii The Stakeborg Talks, susținând de asemenea că autoritățile trebuie să îi permită românului de rând să își înmulțească agoniseala.
Ion Dobreanu - mar, 02 aug. 2022, 19:09
Sebastian Burduja: Fenomenul crypto nu va trece. Să îi permitem românului de rând să își înmulțească agoniseala

„Există aceste tehnologii noi (n.r. crypto și blockchain). Ar fi înțelept din partea noastră șă știm cum le exploatăm. Pe de o parte pentru a atrage investiții, pe de altă parte pentru a îi permite românului de rând să își înmulțească agoniseala, dacă o face într-un mod responsabil, bine informat. (…) Este o competiție globală pentru talent, resurse, capital. Dacă SUA își pun problema cum să reglementeze această zonă, astfel încât să aibă inovare, dar totodată să nu îi lase pe oameni pradă unor rău-voitori, cred că e o problemă pe care trebuie să ne-o punem și noi și cumva trebuie să o reglementăm,” a afirmat Sebastian Burduja.

 Ilie Pușcaș: Milioane de români sunt investitori în crypto

În cadrul evenimentului The Stakeborg Talks, Ilie Pușcaș, noul Country Manager Binance, cel mai mare exchange de crypto la nivel internațional, cu un volum total de 7,7 trilioane de dolari în 2021, a afirmat că milioane de români sunt deja investitori în crypto și că Binance Academy, platformă de educare a utilizatorilor exchange-ului, reprezintă cel mai important proiect de care se va ocupa în perioada următoare.

„Ne concentrăm pe partea de educație. Vrem ca userii din România să înțeleagă crypto, atunci când se alătură Binance să urmeze Binance Academy – un curs pentru care vor fi răsplătiți dacă îl finalizează și să știe apoi să facă trading și să își managerieze asseturile digitale. Binance Academy urmează să se lanseze în următoarele luni. Dar, în același timp, vrem să fim cât mai aproape de piața autohtonă. De exemplu, am lansat un call pentru Binance Labs, un incubator deschis și businessurilor din România. Chiar sfătuim startupurile de crypto din autohtone să aplice”, a declarat Pușcaș.

România, țintită de hackerii ruși. Zilnic au loc mii de atacuri cibernetice

În ceea ce privește securitatea cibernetică a țării, Sebastian Burduja a avertizat că țara noastră este țintită, în fiecare zi, de mii de atacuri care provin din Est.

„Sper să nu greșesc dar zilnic sunt mii de atacuri cibernetice și cam toate pot fi documentate având o legătură în Est. Sunt atacuri relativ rudimentare îmi spun colegii de la Directoratul pentru Securitate Cibernetică, dar nu înseamnă că se vor opri aici. Deci, noi trebuie să fim pregătiți de orice,” a adăugat Sebastian Burduja.

Despre Stakeborg

Seria de conferințe „The StakeBorg Talks” își propune să promoveze oportunitățile economice și culturale pe care tehnologia blockchain le poate genera, fiind organizate de startupul autohton Stakeborg. Dincolo de noul format al „The StakeBorg Talks”, startupul fondat de Vlad Mercori își asumă un rol de educare a opiniei publice prin intermediul canalelor de Youtube Stakeborg, StakeBorgDAO, al newsletterului The Crypto Insider și al cursului de alfabetizare cu tehnologia blockchain – Stakeborg Academy, inspirat din programa Oxford.

Totodată, Stakeborg a dezvoltat prima organizație autonomă descentralizată din România – StakeBorgDAO, cu peste 1000 de membri organizați pe Discord, propunându-și să încurajeze adopția industriei blockchain și să susțină proiecte autohtone inovative din industria crypto.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...