1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Secretarul de stat american dezminte informaţiile privind un refuz al SUA de a participa la convorbiri cu Rusia

Secretarul de stat american John Kerry a dezminţit marţi informaţiile potrivit cărora Washingtonul a refuzat o întrevedere cu partea rusă pentru a discuta un plan de evacuare a oraşului sirian Alep, după ce Moscova i-a acuzat pe americani de anularea acestor discuţii prevăzute la Geneva, relatează AFP. 

06 dec, 2016 | Agerpres

'Nu sunt la curent cu cel mai mic refuz precis sau cu acest nou plan' pentru Alep privind o eventuală retragere a rebelilor din Alep, a afirmat John Kerry, în marja unei reuniuni ministeriale a NATO la Bruxelles.

Miniştrii de externe ai ţărilor membre NATO se reunesc începând de marţi la Bruxelles timp de două zile pentru a discuta cu privire la o mai strânsă cooperare cu Uniunea Europeană, despre relaţiile cu Rusia şi despre operaţiunile din Afganistan, notează DPA. Aceasta este ultima reuniune NATO la care Kerry participă în calitate de secretar de stat. Oficialul american urmează să aibă discuţii bilaterale cu şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini.

Marţi, miniştrii îşi propun să parafeze un acord între NATO şi UE care prevede o mai strânsă cooperare asupra unor chestiuni precum operaţiunile din Marea Mediterană şi războiul cibernetic.

Miniştrii ar urma să discute în cursul serii despre relaţiile Alianţei cu Rusia, iar miercuri - despre operaţiunile din Afganistan.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO