1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

News

Secretarul de stat Călin Forţ: Lucrările la tronsonul din Sălaj al Autostrăzii Transilvania ar putea începe în iunie 2019

Lucrările la tronsonul din Sălaj al Autostrăzii Transilvania, ce are o lungime totală de 80,7 kilometri şi care include şi un tunel prin muntele Meseş, ar putea începe în iunie 2019, potrivit secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Călin Forţ.

29 noi, 2018 | Agerpres

"Pe segmentul Sălaj avem undeva la 80,7 kilometri. (...) Din ce am eu ca informaţie astăzi, pot să vă spun că undeva, optimist, în anul 2019, în luna iunie, ar trebui să avem date legate efectiv de constructor. Până atunci încercăm să facem tot ce înseamnă studii de fezabilitate, proiect tehnic, avize, autorizaţii necesare", a declarat Călin Forţ, joi, într-o conferinţă susţinută la Zalău.

Acesta a subliniat faptul că spre deosebire de alte tronsoane, cel din Sălaj este mai dificil din cauza tunelului care va străbate muntele Meseş.

"Spun optimist pentru că ştiţi că pe Sălaj noi avem un specific - Meseşul. Nu sunt firme specializate, din ce am înţeles, în România, care astăzi pot să facă acest tunel, dar sunt foarte multe pe plan internaţional. Aici se va face procedura de atribuire prin dialog competitiv. E o procedură care nu s-a practicat foarte mult la noi. Este o lucrare ambiţioasă şi eu zic că la sfârşit va arăta bine şi ne vom mândri cu ea", a precizat secretarul de stat în Ministrul Transporturilor.

Prezent la conferinţa de presă, prefectul Florin Florian a precizat că realizarea autostrăzii este o prioritate pentru judeţ.

"Pentru noi, este o prioritate la nivelul judeţului realizarea cât mai repede posibil a tronsonului de autostradă, important pentru dezvoltarea judeţului nostru din toate punctele de vedere", a conchis Florin Florian.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO