1EUR = 4.8595 RON | Bucureşti 26 º

Extern

Secretarul general al ONU avertizează asupra pericolului de a se ajunge la război cu Coreea de Nord

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat asupra pericolului de a se ajunge la război cu Coreea de Nord, declarând că rezoluţiile Consiliului de Securitate privind programul nuclear coreean trebuie implementate de Phenian, dar şi de celelalte ţări, informează Reuters citat de News.ro.

14 dec, 2017 | News.ro

“Este foarte clar că rezoluţiile Consiliului de Securitate trebuie implementate în primul rând de Coreea de Nord, dar şi de celalalte ţări al căror rol este crucial în a ajunge la rezultatul pe care îl dorim, adică dezarmarea nucleară a peninsulei coreene”, a spus secretarul general al ONU, conform News.ro.

Guterres a precizat că unitatea Consiliului de Securitate este vitală “pentru a permite posibilitatea unei înţelegeri diplomatice” care ar permite dezarmarea nucleară.

“Cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla ar fi să ne trezim într-un război care ar putea avea circumstanţe foarte dramatice”, a spus acesta.

Declaraţiile vin după o întâlnire pe care Antonio Guterres a avut-o cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe în Tokyo, la câteva zile după ce secretarul de stat al SUA s-a oferit să înceapă discuţii cu Coreea de Nord.

Japonia consideră că acum este momentul să se aplice o presiune maximă pe Phenian, nu să se înceapă discuţii privind programul nuclear. China şi Rusia, pe de altă parte, au salutat declaraţiile secretarului de stat american.

Shinzo Abe a declarat că dialogul trebuie să fie unul direcţionat către dezarmarea nucleară. “Am căzut de acord că dezarmarea nucleară a peninsulei coreene este un lucru indispensabil pentru pacea şi stabilitatea regiunii”, a spus Abe.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO