EXCLUSIV Secretarul general ANAF, Nicolae Grofu, a fost demis de şeful instituţiei. În locul lui vine Cristinel Rujan

Şeful ANAF, Bogdan Nicolae Stan, l-a demis acum două zile pe secretarul general al instituţiei, Nicolae Grofu, numit în funcţie de fostul premier Dacian Cioloş. El a fost înlocuit, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu, de   Ion Cristinel Rujan, mutat la ANAF de la Ministerul Tineretului şi Sportului.
Ionut Tudorica - vin, 24 mart. 2017, 12:39
EXCLUSIV Secretarul general ANAF, Nicolae Grofu, a fost demis de şeful instituţiei. În locul lui vine Cristinel Rujan

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnului Ion Cristinel Rujan i se aplică mobilitatea din funcţia publică de secretar general adjunct în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului în funcţia publică de secretar general în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”, arată o Decizie a prim-ministrului Sorin Grindeanu din 22 martie.

Actul a venit după demiterea lui Nicolae Grofu din funcţia de secretar general ANAF, pe care o ocupa din august 2016, la cererea premierului Dacian Cioloş.

Noul secretar general ANAF, Cristinel Rujan, ajunsese în funcţia de la Tineret şi Sport, tot printr-o decizie a guvernului Cioloş. El este profesor al Universităţii „Constantin Brâncusi” din Târgu Jiu. Nu are un CV public. 

Surse din ANAF au spus pentru ECONOMICA.NET că relaţiile dintre şeful ANAF, Bogdan Nicolae Stan, şi fostul secretar general erau destul de reci. Motivul ar fi fost că, pe vremea când era şef adjunct la Direcţia de Integritate din ANAF, de unde a avansat secretar general, Grofu i-ar fi instrumentat şi făcut o sesizare penală lui Stan, pe atunci, director adjunct în cadrul Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili.

Update 17:10 DREPT LA REPLICĂ AL DEPARTAMENTULUI DE COMUNICARE ANAF

„În urma unor alegaţii apărute în presă, preşedintele ANAF, domnul Bogdan Nicolae Stan, neagă că ar fi făcut vreodată obiectul unei sesizări penale din partea fostului secretar general al ANAF, domnul Nicolae Grofu.”

 

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...