1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Imobiliare

Sectorul 2 ia 21,1 milioane de euro de la BEI pentru continuarea reabilitării termice

Banca Europeană de Investiții (BEI) va împrumuta o primă tranșă de 21,1 milioane de euro, din totalul de 63,6 milioane de euro aprobat pentru finanțarea programului de investiții pentru eficiența energetică a blocurilor din Sectorul 2. Suma va acoperi reabilitarea termică a 400 de blocuri în această fază, în completarea celorlalte 452 de clădiri deja reabilitate.

08 oct, 2019 | ECONOMICA.net

„Fondurile BEI vor ajuta la creșterea eficienței energetice a 400 de blocuri din Sectorul 2 al Bucureștiului. Ca efect, va scădea consumul de energie și vor scădea emisiile, iar stadnardul de viață al locuitorilor va crește”, spune Andrew McDowell, vicepreședintele EIB.

Potrivit primarului Sectorului 2, Mihai Mugur Toader aproape 1.800 de blocuri sunt în diverse faze de reabilitare termică, o mare parte dintre ele fiid deja gata.

Reabilitarea termică va duce la economii de 50% a consumului de energie pentru încălzire în blocurile reabilitate. BEI finanțează 75% din costurile cu reabilitarea și sprijină guvernul să implementeze  Programul Național de Eficiență Energetică.

Până în prezent, BEI, a finanțat cu 613 milioane de euro reabilitarea termică a blocurilor din București. 

Suma a fost investită în:

  • Reabilitarea termică a 2.405 blocuri cu 143.300 apartmente;
  • Construcția de facilități educaționale inclusiv de clădiri pasive energetic și reabilitarea facilităților afterschool pentru reducerea consumuui energetic.

Totalul energiei economisite e de circa 983.000 GWh pe an, corespondentă reducerii a emisiei de 416.000 tonnes de CO2.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO