Corporatiştii au investit de circa 5 ori mai mult în beneficii de sănătate în 2017

Bugetele de beneficii pentru angajaţii marilor companii din România direcţionate către domeniul sănătăţii au crescut, în 2017, de aproape cinci ori comparativ cu 2016, potrivit BenefitOnline.ro, platforma cu cele mai multe beneficii pentru angajaţi din Romania.
Economica.net - lun, 29 ian. 2018, 10:45
Corporatiştii au investit de circa 5 ori mai mult în beneficii de sănătate în 2017

Începând cu 2018, utilizatorii platformei au acces şi la oferta Doclandia.ro, prima soluţie online care oferă informaţii medicale de la distanţă persoanelor care caută o opinie avizată.

‘Din multitudinea de beneficii flexibile deductibile fiscal din care au ales cei peste 52.000 de angajaţi care au folosit platforma BenefitOnline.ro în 2017, cele din zona de sănătate (abonamente, pachete individuale sau asigurări) au avut o evoluţie pozitivă faţă de anul precedent, de la circa 160.000 lei în 2016 la peste 750.000 lei în 2017. Acest lucru este explicabil prin faptul că, deşi majoritatea companiilor asigură angajaţilor un abonament medical ca beneficiu fix, angajaţii îşi fac suplimentar achiziţii de servicii suplimentare (top-up-uri) de la acelaşi furnizor medical sau chiar asigurări de sănătate şi pachete stomatologice care sunt mai scumpe, dar au şi mai multe acoperiri suplimentare’, arată Stelian Bogza, Director Comercial şi Co-fondator BenefitOnline.ro, într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

Potrivit acestuia, valoarea medie lunară a unui beneficiu de sănătate plătit din bugetul companiei prin platforma de beneficii este de circa 27 lei. Atunci când angajaţii plătesc direct cu banii proprii, valoarea medie a unui pachet de servicii medicale creşte la aproximativ 107 lei. Cea mai mare sumă cheltuită de un angajat prin platforma BenefitOnline.ro pe un serviciu medical a fost de 4.950 lei, reprezentând un pachet de naştere.

Din acest an, utilizatorii BenefitOnline care doresc să beneficieze de sfaturile medicilor colaboratori Doclandia vor avea acces la abonamentul de mesagerie nelimitată achitând un preţ preferenţial de 219 lei anual, plus o lună gratuită. Astfel, costul lunar al angajaţilor care aleg oferta Doclandia prin intermediul BenefitOnline.ro va fi cu peste 60% mai mic decât costul abonamentului lunar standard.

‘Doclandia este o soluţie complementară serviciilor de sănătate tradiţionale, ideală pentru oamenii activi, care nu au timpul necesar unor vizite regulate la medic. În plus, suntem de părere că o comunicare constantă cu un medic dedicat contribuie puternic la prevenţia primară. Prin parteneriatul pe care l-am încheiat cu cei de la BenefitOnline, angajaţii marilor companii din România vor avea acces la informaţii despre sănătate şi problemele medicale cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi, la doar un click distanţă’, precizează Matei Ţiboc, Fondator Doclandia.

Doclandia este prima platformă online 100% românească ce oferă acces continuu la informaţii medicale furnizate de doctori, cu un abonament de mesagerie nelimitat. Informaţiile şi opiniile obţinute de la colaboratorii Doclandia nu reprezintă un diagnostic medical şi nici o recomandare cu privire la efectuarea propriu-zisă a unui tratament medical.

BenefitOnline.ro este platforma online cu cele mai multe beneficii pentru angajaţi din România, oferind un sistem de gestionare individuală de către utilizatori din peste 1300 de furnizori de beneficii.

În anul 2017, BenefitOnline.ro a administrat bugete de beneficii de circa 46 milioane lei, de la peste 150 de companii ce au însumat mai mult de 52.000 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional privind factura electronică......
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile ...
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
CNAIR a deschis circulația joi, la ora 15:00, pe drumul de mare viteză DEx16 Centura Oradea - A3, a informat Cristian Pistol, ...
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ...