Şedinţă CGMB: Compania de Iluminat Public ar putea deveni S.R.L. şi alte 44 de proiecte de hotărâre pe ordinea de zi

Consilierii municipali se întrunesc marţi într-o şedinţă pe a cărei ordine de zi figurează 45 de proiecte de hotărâre, printre care se numără cele care prevăd că serviciile publice de administrare a parcajelor, a cimitirelor şi a fondului imobiliar aflat în proprietatea Capitalei urmează să fie delegate unor companii municipale. De asemenea, consilierii municipali vor lua o hotărâre şi cu privire la schimbarea formei juridice a societăţii Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA din societate pe acţiuni în societate cu răspundere limitată.
Economica.net - mar, 27 aug. 2019, 05:07
Şedinţă CGMB: Compania de Iluminat Public ar putea deveni S.R.L. şi alte 44 de proiecte de hotărâre pe ordinea de zi

* Proiectele de delegare a gestiunii prevăd că durata fiecărui contract e de 5 ani, fiind posibilă prelungirea. Contractele vor putea fi reziliate, dacă delegatul încalcă în mod grav sau repetat clauzele. Unul dintre proiecte prevede că gestiunea serviciului public de administrare a parcajelor aparţinând domeniului public şi/sau domeniului privat al mnicipiului Bucureşti va fi delegată către Compania Municipală Parking Bucureşti. Administrarea cimitirelor şi crematoriilor umane va fi delegată către Compania Municipală Cimitire, iar gestiunea serviciilor de administrare a fondului imobiliar aflat în proprietatea Bucureştiului şi/sau în administrarea CGMB (domeniul privat al statului) va fi delegată către Compania Municipală Imobiliară.

Un al patrulea proiect stipulează că gestiunea serviciului public de administrare a domeniului public şi privat privind activităţile de întreţinere a arborilor şi spaţiilor verzi aflate în patrimoniul public şi privat al Capitalei va fi delegată către Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti.

Consilierii municipali vor lua o decizie şi privind proiectul ce prevede că activităţile de amenajare şi întreţinere a parcurilor şi grădinilor din Bucureşti vor fi delegat către Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti.

De asemenea, conform unui al şaselea proiect de hotărâre, urmează să fie încheiat un act adiţional la contractul de delegare a gestiunii serviciului public de interes local privind obiectivele sportive aparţinând domeniului public şi privat al Capitalei către Compania Municipală Sport pentru Toţi.

* Alte proiecte de pe ordinea de zi prevăd că două imobile de pe str. Lipscani, de la nr. 70 şi nr. 75, urmează să fie desfiinţate şi reconstruite pe acelaşi amplasament, cu păstrarea arhitecturii originale. Consolidarea imobilului de pe str. Bărăţiei nr. 50 şi a celui de pe str. Mătăsari nr.44 sunt prevăzute în alte proiecte ce vor fi supuse atenţiei consilierilor generali.

* Un alt proiect vizează aprobarea Master Planului pentru sistemul de management integrat al deşeurilor la nivelul municipiului Bucureşti, iar potrivit acestuia sectoarele Capitalei vor trebui să asigure minimum 235.000 de tone de deşeuri reziduale pe an pentru instalaţia de incinerare cu valorificare energetică.

* Pe ordinea de zi a şedinţei CGMB se regăseşte un proiect care prevede că se aprobă asocierea între Municipiul Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Bucureşti în scopul realizării în comun a unui pasaj pietonal suprateran pe Splaiul Independenţei pentru legătura între Campusul UPB şi Complex cămine Regie şi a unei baze sportive.

* Consilierii municipali vor lua o hotărâre şi cu privire la schimbarea formei juridice a societăţii Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA din societate pe acţiuni în societate cu răspundere limitată.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...