Şedinţă CGMB – rectificare bugetară şi demersuri pentru achiziţionarea a 56 de tramvaie cu fonduri europene, pe ordinea de zi

Consilierii generali ai Capitalei se întrunesc într-o şedinţă extraordinară marţi, de la ora 11,00, pe ordinea de zi figurând un proiect de rectificare bugetară, aprobarea unei contribuţii de 9 milioane de lei pentru achiziţia a 56 de tramvaie cu fonduri europene şi preluarea a 12 străzi din Sectorul 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti în vederea derulării Programului "Nicio stradă neasfaltată şi fără utilităţi publice".
Economica.net - mar, 30 oct. 2018, 06:15
Şedinţă CGMB - rectificare bugetară şi demersuri pentru achiziţionarea a 56 de tramvaie cu fonduri europene, pe ordinea de zi

Conform proiectului de rectificare bugetară, subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la transportul în comun cresc cu 200 de milioane de lei, ajungând la 764 milioane. La capitolul „Reducerea şi controlul poluăriise taie 24 de milioane de lei, iar creditele bugetare prevăzute în acest an pentru capitolul „Colectarea, tratarea şi distrugerea deşeurilorse reduc cu 3,8 milioane lei, ajungând la 1 milion de lei.

La capitolul „Ordine publică şi siguranţă naţională” este prevăzută o suplimentare de 8,1 milioane lei, dintre care 7,8 pentru maşini, echipamente şi mijloace de transport.

Se mai taie în acest an 3,6 milioane lei din totalul de 7,7 milioane destinaţi restaurării şi punerii în valoare a Palatului Voievodal Curtea Veche şi se introduce poziţia Sală Multifuncţională – Complex sportiv Lia Manoliu (studiu de fezabilitate) fiind alocaţi în acest sens un milion de lei.

Participarea la capitalul social al companiilor municipale se suplimentează cu 51,8 milioane lei. Totodată este prevăzută o suplimentare de 54 de milioane de lei (faţă de 70 de milioane de lei, iniţial) pentru achiziţia de imobile, locuinţe sau terenuri pentru cadre medicale. La această poziţie şi creditele de angajament sunt prevăzute să crească cu 67,3 milioane lei, ajungând la 137 milioane lei.

Se reduc cu 47,1 milioane lei banii pentru Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, ajungând la 517 milioane.

Bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti va fi redus cu 41,5 milioane lei (ajungând la 498 milioane lei), al Administraţiei Străzilor – cu 181 milioane lei (ajungând la 155 milioane lei), iar al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti se va suplimenta cu 14,5 milioane lei (ajungând la 134 milioane lei).

Consilierii municipali urmează să dezbată şi patru proiecte de hotărâre care prevăd aprobarea unei contribuţii totale de aproximativ 9 milioane de lei pentru achiziţia a 56 de tramvaie noi din gama de 36 de metri, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Mai exact, cele patru proiecte de hotărâre vizează modernizarea şi dotarea liniilor de tramvai nr. 32, 41, 21 şi 25, precum şi aprobarea cheltuielilor aferente. Cele patru proiecte au o valoare totală de 563,8 milioane de lei, iar CGMB urmează să aprobe contribuţia proprie a Municipiului Bucureşti, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile, precum şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectelor, în cuantum de aproximativ 9 milioane de lei.

Un alt proiect de pe ordinea de zi prevede preluarea unui număr de 12 străzi din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Străzilor, în vederea derulării investiţiilor înscrise în Programul multianual „Nicio stradă neasfaltată şi fără utilităţi publice”.

Te-ar mai putea interesa și
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea pentru a opera zboruri regulate către această țară, a anunțat......
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...
Emiratele Arabe Unite sunt afectate pentru a treia zi de o furtună cu o intensitate record
Emiratele Arabe Unite sunt afectate pentru a treia zi de o furtună cu o intensitate record
Emiratele Arabe Unite continuă să se confrunte joi cu efectele furtunii cu intensitate record din această săptămână, ...
Cel mai mare sistem audio din România, cumpărat pentru 1 milion de euro. Unde a fost instalat-VIDEO
Cel mai mare sistem audio din România, cumpărat pentru 1 milion de euro. Unde a fost instalat-VIDEO
Berăria H a achiziționat cel mai mare sistem audio de tip install din România, susține un comunicat de presă al companiei ...