1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 30 º

News

Şedinţă de Guvern, luni. Va fi discutată situaţia românilor afectaţi de cutremurul din Italia

O şedinţă de Guvern a fost convocată pentru luni, în cadrul reuniunii urmând a fi discutată situaţia românilor afectaţi de cutremurul din Italia.

27 aug, 2016 | Agerpres

'Avem deja convocată o şedinţă de Guvern, în afara programului normal, pentru luni, când vom discuta şi acest subiect. Şi apoi (...) miercuri avem din nou şedinţă de Guvern. Deci avem cadrul (...) instituţional pentru a putea lua decizii imediat ce vom avea date precise', a declarat premierul Dacian Cioloş, întrebat dacă a fost convocată o şedinţă de Guvern de urgenţă privind situaţia românilor afectaţi de cutremurul din Italia.

Cioloş a mai spus că a cerut o informare la zi a situaţiei din Italia, având în vedere că procesul de salvare nu este finalizat.

'Am solicitat Ministerului de Externe şi Ministerului Muncii să vină cu o analiză a posibilităţilor de sprijin financiar pe care îl putem acorda cetăţenilor români care lucrează acolo şi care au fost afectaţi sau rudelor celor care s-au deplasat acolo să vadă cum stau lucrurile. Avem deja mijloacele pregătite pentru repatrierea celor care au decedat acolo, în caz de nevoie. Ministerul de Externe a anunţat deja acest lucru şi vom veni (...) şi cu măsuri de sprijin pentru cei care sunt acolo spitalizaţi, care doresc să se repatrieze sau care au avut pierderi materiale şi pentru care ne gândim la un ajutor tranzitoriu până când îşi vor clarifica situaţia', a precizat Cioloş.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat sâmbătă că a fost confirmat decesul altor doi cetăţeni români, în urma seismului care a avut loc în Italia.

Astfel, la acest moment, numărul cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului din peninsulă este de zece persoane.

MAE a precizat, de asemenea, că numărul cazurilor de cetăţeni români dispăruţi, aflat în atenţie, este, în prezent, de 16 persoane.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO