Şef nou la Tarom: George Costin Barbu, directorul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă

Consiliul de Administraţie al Tarom a desemnat în funcţia de director general provizoriu al companiei pe George Costin Barbu, director general al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă.
Economica.net - lun, 21 oct. 2019, 13:05
Şef nou la Tarom: George Costin Barbu, directorul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă

„Consiliul de Administraţie întrunit în şedinţă în data de 21 octombrie 2019 a luat act de renunţarea lui Valentin Gvinda la mandatul de director general provizoriu şi a desemnat în funcţia de director general provizoriu pe George Costin Barbu, pentru un mandat de 4 luni, în condiţiile OUG 109/2011”, se arată într-un comunicat al Tarom.

George Costin Barbu a ocupat funcţia de director general al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă începând cu anul 2015 până în prezent, fiind absolvent al Facultăţii de Inginerie Aerospaţială, specializarea Inginerie şi Management Aeronautic.

Consiliul de Administraţie al Tarom a decis pe 15 octombrie revocarea din funcţie a directorului general interimar, Mădălina Mezei.

Ulterior revocării din funcţie, Mezei a declarat presei că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să ţină avioanele companiei la sol, inventând probleme tehnice, pentru ca parlamentarii să nu ajungă la votul moţiunii de cenzură.

Având în vedere articolele apărute în mass-media cu privire la revocarea directorului general al TAROM, Consiliul de Administrație al Companiei a făcut următoarele precizări:

„În ședința din data de 15.10.2019, Consiliul de Administrație al TAROM a analizat activitatea directorului general și a constatat nerespectarea contractului de mandat de către Mezei Mădălina.

Fostul director general al TAROM nu a reușit să ducă la îndeplinire Hotărârile Consiliului de Administrație, Adunării Generale a Acționarilor și nici anumite obligații care îi reveneau potrivit Statului Companiei și Contractului de Mandat.

Fostul director general al TAROM, totodată, a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier, una din componentele esentiale în procesul de redresare al Companiei, prin neimplementarea Memorandumului privind vânzarea în regim buy-back a vechilor aeronave ATR și preluarea prin leasing operational a unor aeronave noi, tot de tip ATR.

O altă deficiență constatată de către Consiliul de Administrație a reprezentat-o lipsa oricărei informări cu privire la procesul de reducere a numărului total de posturi din companie.

Pe cale de consecință, Consiliul de Administrație al TAROM, cu unanimitate de voturi, a hotărât revocarea din funcția de director general a Mădălinei Mezei și desemnarea unui nou director general provizoriu, în persoana lui Valentin Nicolae Gvinda, care ocupă funcția de Șef Departament ATR din cadrul Companiei.”

Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media. 

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...