Şefa diplomaţiei europene exclude „negocieri” cu privire la sancţiunile impuse Rusiei

Uniunea Europeană nu va relaxa sancţiunile impuse Rusiei în schimbul cooperării Moscovei pentru rezolvarea crizelor din Siria şi Libia, a declarat şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, într-un interviu publicat duminică de cotidianul italian Corriere della Sera, informează DPA.
Economica.net - Dum, 20 dec. 2015, 11:34
Şefa diplomaţiei europene exclude

Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii şi alte state au impus sancţiuni Rusiei ca reacţie la anexarea de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea. Cele 28 de state membre ale Uniunii Europene şi-au dat vineri acordul pentru prelungirea cu încă şase luni a sancţiunilor economice impuse Rusiei anul trecut.

‘Există un interes european pentru a lucra cu Rusia pe probleme care sunt o prioritate pentru noi. Însă acest lucru nu va fi niciodată o monedă de schimb împotriva sancţiunilor impuse pentru situaţia din Ucraina’, a declarat Mogherini pentru publicaţia italiană.

Sancţiunile nu vor fi valabile ‘pentru totdeauna’, a adăugat ea, ci până la ‘punerea completă în aplicare’ a acordului de încetare a focului de la Minsk, de care suntem încă departe, în condiţiile în care ‘Moscova şi separatiştii din Donbass nu şi-au îndeplinit toate angajamentele, la fel cum unele aspecte nu au fost încă pe deplin respectate de partea ucraineană’, a subliniat şefa diplomaţiei europene.

Vorbind de la New York, după adoptarea vineri de către Consiliul de Securitate al ONU a unei rezoluţii privind negocierile de pace în Siria, Mogherini a afirmat că membrii comunităţii internaţionale sunt încă divizaţi dacă preşedintele Bashar al-Assad ar trebui să continue să conducă ţara.

‘Diferenţe de opinie rămân. Însă suntem toţi de acord că va exista o tranziţie şi că sirienii, toţi sirienii, trebuie să fie cei care vor decide’, a mai spus Federica Mogherini.

Te-ar mai putea interesa și
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech constând în 224.640 doze va sosi luni, 8 martie, în România, vaccinurile urmând a fi livrată pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni,...
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Un număr de 3.288 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat, ...
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
Numărul persoanelor care au optat pentru transportul aerian de pasageri a scăzut anul trecut cu 69%, de la 23.193.300 pasageri ...
Softrans ieftinește cu aproape 40% biletele la trenurile către Constanța
Softrans ieftinește cu aproape 40% biletele la trenurile către Constanța
Operatorul privat de transport feroviar Sofrans va introduce trenuri către Constanța în mai puțin de două luni, iar ...