Şefa Vodafone România: Sunt foarte încrezătoare că CE va aproba achiziţia UPC până în vara viitoare. Integrarea companiei poate dura câţiva ani

Murielle Lorilloux, CEO-ul Vodafone România, se aşteaptă ca procesul de achiziţie al UPC România să fie aprobat de către Comisia Europeană până la mijlocul anului viitor şi şi spune că fuziunea totală a celor două companii ar putea dura câţiva ani.
Lidia Neagu - joi, 15 nov. 2018, 19:39
Şefa Vodafone România: Sunt foarte încrezătoare că CE va aproba achiziţia UPC până în vara viitoare. Integrarea companiei poate dura câţiva ani

„Operațiunile UPC şi Vodafone nu se suprapun şi nu cred că o să avem probleme pe partea de competiţie. Sunt foarte încrezătoare că Comisia Europeană va aproba fuziunea celor două companii, care va reprezenta o poveste de succes în piaţă”, a spus Lorilloux.

Vodafone a anunţat în primăvară că va prelua operaţiunile din Germania, România, Ungaria şi Cehia ale gigantului american de cablu Liberty Global, controlat de miliardarul John Malone, într-o tranzacţie de 19 miliarde de euro. În România, Liberty Global deţine UPC, prin UPC Holding din Olanda, divizia europeană a grupului american de cablu.

Îm ceea ce priveşte integrarea totală a UPC în operaţiunile Vodafone, Lorilloux a spus că cea mai mare provocare va fi fuziunea celor două sisteme de IT.

„Integrarea sistemelor de IT cred că va fi partea cea mai complicată pentru că ambele companii au sisteme proprii, pe grup, dar şi sisteme locale, specifice fiecărei ţări. Pentru a avea o conversie totală a serviciilor fixe şi mobile, cea mai mare provocare va fi în termeni de rapiditatea cu care se va realiza. Judecând după experienţa altor procese de integrare pe care le-am făcut în Spania sau Germania, ne va lua minim şase luni până la 2-3 ani în funcţie de dimensiunea companiilor şi complexitatea operaţunilor”, a explicat şefa Vodafone.

Ea a adăgat că în prezent o echipă lucrează deja pentru a pregăti fuziunea cu UPC pe partea de HR, IT şi financiar şi că angajaţii UPC România vor fi importanţi pentru Vodafone. „Avem nevoie de expertiza lor”.

„Întrebarea pentru noi este cât de repede vom putea să facem fuziunea şi depindem de validarea procesului de către CE, şi ne aşteptăm să se întâmple până la mijlocul anului viitor, şi ne pregătim pentru acest termen, dar nu văd niciun motiv pentru care să nu fie aprobată tranzacţia”, a mai spus Murielle Lorilloux.

Vodafone este printre cei mai mari operatori de telefonie mobilă din România, iar UPC România printre cei mai importanţi jucători pe segmentul de comunicaţii fixe – cablu TV şi internet. Preluarea UPC va permite Vodafone România să lanseze servicii convergente fix-mobil.

Activităţile Vodafone şi Liberty Global în România sunt complementare. Vodafone activează în principal pe segmentul de telefonie mobilă, iar UPC România furnizează servicii de cablu în bandă largă şi de televiziune.

Tranzacția nu va include operațiunile UPC România de televiziune prin satelit, Focus Sat.

„Divizia de televiziune prin satelit nu a fost o prioritate a noastră. Ea va continua să existe în România, cu siguranţă, dar cred că va scădea”, a spus Lorilloux.

Vodafone România a înregistrat, în total, 9.730.487 de clienţi la 30 septembrie 2018, indicator constant raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut. Din numărul total de clienţi, peste 8,99 milioane sunt utilizatori ai serviciilor mobile.

Te-ar mai putea interesa și
Washingtonul impune sancțiuni împotriva mai multor oficiali chinezi din cauza încălcării drepturilor omului în provincia Tibet
Washingtonul impune sancțiuni împotriva mai multor oficiali chinezi din cauza încălcării drepturilor omului în provincia ...
Departamentul Trezoreriei SUA a anunţat vineri că va impune sancţiuni mai multor oficiali chinezi pentru încălcări ale drepturilor omului în Tibet, o regiune chineză în care Beijingul este......
Guvernul italian anunță că există mai multe companii interesate să preia rafinăria Lukoil din Sicilia
Guvernul italian anunță că există mai multe companii interesate să preia rafinăria Lukoil din Sicilia
Există câţiva investitori italieni şi internaţionali interesaţi de rafinăria din Sicilia a Lukoil, a anunţat vineri ...
Budapesta vrea să prelungească perioada de plafonare a prețurilor la unele alimente de bază
Budapesta vrea să prelungească perioada de plafonare a prețurilor la unele alimente de bază
Guvernul ungar intenţionează să extindă şi în 2023 plafonarea preţurilor la mai multe alimente de bază, a anunţat ...
Petrom reacționează de abia la o zi după ce Austria a votat împotriva intrării României în Schengen: Suntem un punct de sprijin pentru economica românească. Nu comentăm decizii politice
Petrom reacționează de abia la o zi după ce Austria a votat împotriva intrării României în Schengen: Suntem un punct ...
Compania energetică Petrom, deținută în proporție de 51% de grupul austriac OMV, a reacționat astăzi la decizia de ...