Şefi ai serviciilor de informaţii germane: Moscova încearcă să destabilizeze Germania prin criza refugiaţilor

Moscova încearcă să destabilizeze Germania, alimentând tensiunile privind migranţii şi îi foloseşte pentru asta pe cei aproximativ două milioane de ruşi care au emigrat în această ţară, a declarat şefii serviciilor de informaţii de la Berlin, citaţi de Daily Mail.
Economica.net - Dum, 13 mart. 2016, 14:10
Şefi ai serviciilor de informaţii germane: Moscova încearcă să destabilizeze Germania prin criza refugiaţilor

Hans-Georg Maasen, şeful Agenţiei german de Informaţii Interne, şi Guido Muller, directorul adjunct al Serviciilor de informaţii externe, au avertizat că Moscova ar putea determina etnicii ruşi din Germania să iasă la proteste.

În plus, televiziunea de stat din Federaţia Rusă a difuzat în ultima perioadă mai multe interviuri cu oameni care spun că au locuit în Germania, dar au plecat de teama refugiaţilor.

În presa rusă au apărut şi informaţii despre un presupus viol căruia i-ar fi căzut victimă o rusoaică din Germania. Un ministru de la Moscova a acuzat chiar Poliţia de la Berlin că încearcă să muşamalizeze cazul. Ulterior s-a aflat, însă, că fata a inventat totul.

Săptămâna trecută, Janis Sarts, directorul Centrului de Excelenţă al NATO pentru Comunicaţii Strategice, a declarat pentru „The Observer” că Rusia încearcă să doboare Guvernul Angelei Merkel prin lansarea unui război al informaţiilor.

„(Rusia-n.r.) pune la punct o reţea care poate fi controlată. Aşa cum s-a întâmplat în Germania, aceasta poate fi combinată cu problema reală a refugiaţilor, pentru a submina procesele politice în mod grav”, a spus expertul.

Vineri, şeful Biroului rus pentru Migraţie, Konstantin Romodanovski, a subliniat că „multiculturalismul a eşuat” pentru că Europa nu a pus la punct niciodată o strategie unificată pentru integrarea migranţilor în societatea occidentală.

„Comisia Europeană le-a permis naţiunilor individuale să decidă cum vor să trateze solicitanţii de azil – deşi politicile şi capacităţile statelor membre sunt foarte diferite”, a subliniat el.

„UE nu are un sistem eficient pentru înregistrarea migranţilor şi nici mecanisme eficiente pentru repatrierea imigranţilor ilegali”, a adăugat oficialul.

Această situaţie a făcut ca UE să fie nepregătită când sute de mii de refugiaţi au început să ajungă pe continent, anul trecut.

De asemenea, Romodanovski a acuzat liderii că ignoră „diferenţele de cultură, tradiţiile religioase şi obiceiurile” refugiaţilor, majoritatea musulmani.

Declaraţiile sale au venit după ce presa a scris că Bruxelles-ul încearcă să negocieze un acord cu Vladimir Putin pentru reducerea fluxului de migranţi din Europa.

Te-ar mai putea interesa și
Vești bune pentru o parte dintre șoferi, tristețe pentru alții. Acestea sunt noile prețuri la care se vinde RCA, în funcție de vârsta șoferului, mașină și oraș
Vești bune pentru o parte dintre șoferi, tristețe pentru alții. Acestea sunt noile prețuri la care se vinde RCA, în ...
Firmele de asigurare au ajustat prețurile RCA, cel mai probabil în contextul introducerii în calculele actuariale a unor noi criterii, cum ar fi zona de reședință a șoferului, arată datele de......
AIEA cere explicații autorităților ruse cu privire la dispariția directorului general al centralei nucleare din Zaporojie
AIEA cere explicații autorităților ruse cu privire la dispariția directorului general al centralei nucleare din Zaporojie
Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat sâmbătă că încearcă să afle informaţii despre ...
Erdogan amenință din nou că Turcia va bloca cererile de aderare al Suediei și Finlandei la NATO, dacă nu-și respectă promisiunile făcute Ankarei
Erdogan amenință din nou că Turcia va bloca cererile de aderare al Suediei și Finlandei la NATO, dacă nu-și respectă ...
Turcia nu va ratifica cererile Suediei şi Finlandei de aderare la NATO atât timp cât promisiunile făcute de cele două ...
Ciucă dă asigurări că România are cantitățile necesare de gaze pentru iarna aceasta (Video)
Ciucă dă asigurări că România are cantitățile necesare de gaze pentru iarna aceasta (Video)
Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări, sâmbătă, că România are cantităţile necesare de gaze, iar ţara noastră ...