Şefi ai serviciilor de informaţii germane: Moscova încearcă să destabilizeze Germania prin criza refugiaţilor

Moscova încearcă să destabilizeze Germania, alimentând tensiunile privind migranţii şi îi foloseşte pentru asta pe cei aproximativ două milioane de ruşi care au emigrat în această ţară, a declarat şefii serviciilor de informaţii de la Berlin, citaţi de Daily Mail.
Economica.net - Dum, 13 mart. 2016, 14:10
Şefi ai serviciilor de informaţii germane: Moscova încearcă să destabilizeze Germania prin criza refugiaţilor

Hans-Georg Maasen, şeful Agenţiei german de Informaţii Interne, şi Guido Muller, directorul adjunct al Serviciilor de informaţii externe, au avertizat că Moscova ar putea determina etnicii ruşi din Germania să iasă la proteste.

În plus, televiziunea de stat din Federaţia Rusă a difuzat în ultima perioadă mai multe interviuri cu oameni care spun că au locuit în Germania, dar au plecat de teama refugiaţilor.

În presa rusă au apărut şi informaţii despre un presupus viol căruia i-ar fi căzut victimă o rusoaică din Germania. Un ministru de la Moscova a acuzat chiar Poliţia de la Berlin că încearcă să muşamalizeze cazul. Ulterior s-a aflat, însă, că fata a inventat totul.

Săptămâna trecută, Janis Sarts, directorul Centrului de Excelenţă al NATO pentru Comunicaţii Strategice, a declarat pentru „The Observer” că Rusia încearcă să doboare Guvernul Angelei Merkel prin lansarea unui război al informaţiilor.

„(Rusia-n.r.) pune la punct o reţea care poate fi controlată. Aşa cum s-a întâmplat în Germania, aceasta poate fi combinată cu problema reală a refugiaţilor, pentru a submina procesele politice în mod grav”, a spus expertul.

Vineri, şeful Biroului rus pentru Migraţie, Konstantin Romodanovski, a subliniat că „multiculturalismul a eşuat” pentru că Europa nu a pus la punct niciodată o strategie unificată pentru integrarea migranţilor în societatea occidentală.

„Comisia Europeană le-a permis naţiunilor individuale să decidă cum vor să trateze solicitanţii de azil – deşi politicile şi capacităţile statelor membre sunt foarte diferite”, a subliniat el.

„UE nu are un sistem eficient pentru înregistrarea migranţilor şi nici mecanisme eficiente pentru repatrierea imigranţilor ilegali”, a adăugat oficialul.

Această situaţie a făcut ca UE să fie nepregătită când sute de mii de refugiaţi au început să ajungă pe continent, anul trecut.

De asemenea, Romodanovski a acuzat liderii că ignoră „diferenţele de cultură, tradiţiile religioase şi obiceiurile” refugiaţilor, majoritatea musulmani.

Declaraţiile sale au venit după ce presa a scris că Bruxelles-ul încearcă să negocieze un acord cu Vladimir Putin pentru reducerea fluxului de migranţi din Europa.

Te-ar mai putea interesa și
Nancu, FNGCIMM: Aproape 20% din plafonul alocat IMM Invest s-a consumat
Nancu, FNGCIMM: Aproape 20% din plafonul alocat IMM Invest s-a consumat
Aproape 20% din plafonul de 14 miliarde lei alocat programului IMM Invest s-a consumat până în acest moment, iar suma garantată de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri este......
Valeriu Gheorghiţă: În 11 centre de vaccinare anti-COVID, activitatea – sistată temporar. În 127 – program redus
Valeriu Gheorghiţă: În 11 centre de vaccinare anti-COVID, activitatea – sistată temporar. În 127 – program ...
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, ...
Compania românească de securitate cibernetică Safetech Innovation vrea să atragă 8 mil. lei de pe BVB pentru expansiune internațională
Compania românească de securitate cibernetică Safetech Innovation vrea să atragă 8 mil. lei de pe BVB pentru expansiune ...
Safetech Innovations, o companie românească de securitate cibernetică listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, ...
Mișcare surpriză: NEPI Rockcastle vinde două malluri din Serbia către grupul israelian BIG, unul dintre acționarii AFI Europe
Mișcare surpriză: NEPI Rockcastle vinde două malluri din Serbia către grupul israelian BIG, unul dintre acționarii AFI ...
Cel mai mare proprietar de centre comerciale din România face o mutare surpriză și vinde două dintre cele trei malluri ...