Şefii de la ANAF Timişoara şi ANAF Iaşi au fost demişi

Ieri, 09.11.2015, președintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, a dispus și semnat ordinele de eliberare din funcție a domnilor Ioan Dragomir și Marian Bosianu, directori generali ai direcțiilor regionale a finanțelor publice din Timișoara și Iași.
Economica.net - mar, 10 nov. 2015, 08:26
Şefii de la ANAF Timişoara şi ANAF Iaşi au fost demişi

Decizia survine ca urmare a deciziei acestora de a nu solicita aparatului central al ANAF, în conformitate cu procedurile legale, desemnarea unui membru din cadrul Direcției de Integritate pentru a face parte din comisiile de examinare care vor superviza examenele de promovare.

”Există persoane care cred că sprijinul politic sau manipularea sindicatelor sunt lucruri mai importante decât procesul de reformă a ANAF. Măsura dispusă astăzi reprezintă un mesaj foarte clar că nu este deloc așa”, a declarat Gelu Ștefan Diaconu, Președinte ANAF.

În cadrul reformei ANAF, aspectele care țin de integritatea modului în care se desfășoară activitatea angajaților instituției prezintă o importanță egală cu cele care țin de eficientizarea colectării și întărirea capacității administrative, se arată în comunicatul ANAF.

Din aceste motiv, președintele ANAF a luat decizia de a extinde regula instituită deja pentru toate examenele din cadrul Direcției de Antifraudă Fiscală și în cadrul altor tipuri de examene, respectiv aceea de a asigura prezența unui inspector al Direcției de Integritate în cadrul comisiilor de examinare.

În acest sens, în 04.11.2015, a fost trimisă circulara nr. 3345 prin care s-au dispus următoarele măsuri cu privire la concursurile de promovare în grad profesional:

– examenul de promovare se va organiza centralizat, la nivelul regiunii
– se va constitui o singura comisie de concurs/examen și o singură comisie de soluționare a contestațiilor, din componența fiecăreia va face parte și un funcționar public din cadrul Direcției Generală de Integritate (DGI).

Atât ANFP, cât și reprezentanții Sedlex au contestat această măsură, precizând că desemnarea unui inspector de la DGI nu se poate face decât la solicitarea direcțiilor regionale.

Din acest motiv, având în vedere că scopul final al acestei măsuri îl reprezintă eliminarea examenelor aranjate și permiterea accesului la promovări doar pe baza competențelor profesionale, directorilor generali din teritoriu li s-a solicitat să asigure îndeplinirea formalităților procedurale.

Din cei 8 directori generali din teritoriu, directorii de la regionalele Iași și Timișoara au refuzat să îndeplinească solicitarea președintelui ANAF, încercând să blocheze astfel prezența unui inspector al DGI în cadrul comisiilor de examinare.

Te-ar mai putea interesa și
Tratativele de la Viena privind dosarul nuclear iranian s-au încheiat. Urmează aprobarea textului negociat
Tratativele de la Viena privind dosarul nuclear iranian s-au încheiat. Urmează aprobarea textului negociat
Negocierile de la Viena pentru reluarea acordului nuclear dintre puterile internaţionale şi Iran au luat sfârşit luni, iar diplomaţii s-au întors în capitalele lor cu textul provizoriu al unei......
Ministerul Sănătății: Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face numai în caz de expunere după un incident nuclear
Ministerul Sănătății: Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face numai în caz de expunere după un incident ...
Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populaţia de până în 40 de ani numai ...
Moscova suspendă permsiunea acordată americanilor de a inspecta siturile sale militare în cadrul tratatului New Start
Moscova suspendă permsiunea acordată americanilor de a inspecta siturile sale militare în cadrul tratatului New Start
Rusia a anunţat luni suspendarea inspecţiilor americane prevăzute la siturile sale militare în cadrul tratatului New ...
SUA oferă Ucrainei încă 4,5 miliarde de dolari, pentru acoperirea nevoilor sale bugetare
SUA oferă Ucrainei încă 4,5 miliarde de dolari, pentru acoperirea nevoilor sale bugetare
Statele Unite vor oferi Ucrainei un ajutor financiar suplimentar, în valoare de 4,5 miliarde de dolari, care aduce astfel ...