1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Şeful Alibaba: Războiul comercial dintre SUA şi China poate dura 20 de ani şi poate fi un dezastru pentru toate părţile

Preşedintele Alibaba, Jack Ma, a declarat că războiul comercial dintre Statele Unite şi China poate dura 20 de ani şi poate fi ”un dezastru” pentru toate părţile implicate, transmite Reuters citat de News.ro.

20 sep, 2018 | News.ro

Ma a vorbit în această săptămână la conferinţa Alibaba cu investitorii, la câteva ore după ce Washingtonul a anunţat tarifele pentru importuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari.

Miliardarul chinez a spus că tensiunile comerciale vor avea un impact imediat şi negativ asupra companiilor chineze şi străine şi a anticipat că operatorii comerciali chinezi vor muta producţia în alte ţări, pe termen mediu, pentru a ocolo tarifele, scrie News.ro.

”Poţi câştiga o bătălie dar să pierzi un război”, a spus Ma.

Şeful Alibaba a mai spus că pe termen lung va fi nevoie de noi reglementări comerciale.

”Chiar dacă Donald Trump se va retrage, va veni un nou preşedinte şi va continua...Avem nevoie de reguli comerciale noii, trebuie să actualizăm Organizaţia Mondială a Comerţului, a spus Ma.

Ma a făcut aceste comentarii în cadrul ultimului său discurs în faţa acţionarilor în calitate de preşedinte al gigantului comerţului online Alibaba.

El a anunţat săptămâna trecută că va demisiona în decurs de un an, urmând să încredinţeze conducerea companiei directorului general Daniel Zhang.

Anul trecut, Ma s-a întâlnit cu preşedintele Donald Trump, când a promis să creeze 1 milion de locuri de muncă în Statele Unite, legate de micii comercianţi care vând produse pe platformele Alibaba.

Relaţiile comerciale dintre SUA şi China s-au înrăutăţit între timp.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO