Şeful ANCOM: Nu cred că oferta de internet gratuit este utilă pentru piaţă. Nu cred în sintagma „zero” lei

Consumul trebuie să se bazeze pe ofertă, dar cu toate acestea nu cred că este util pentru piaţă să ţi se dea internet gratuit, dacă ai cont pe Facebook, cum se întâmplă în alte ţări, pentru că operatorii trebuie să investească mereu în reţele, a declarat, miercuri, în cadrul celei de-a VI-a ediţii anuale a Conferinţei Mobile Innovation, Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).
Economica.net - mie, 30 mart. 2016, 08:26
Şeful ANCOM: Nu cred că oferta de internet gratuit este utilă pentru piaţă. Nu cred în sintagma

‘Experienţa utilizatorului este cea care trebuie să primeze şi apărarea drepturilor lui şi trebuie să-i dăm o şansă utilizatorului să aleagă. Ar trebui să lăsăm tehnologiile să se maturizeze şi să se dezvolte. Punând utilizatorul în centrul reglementărilor, deja cumva priveşti altfel lucrurile (…) Nu cred că apar probleme concurenţiale dacă este stimulat, dacă acel consum este bazat pe ofertă. Nu cred în sintagma zero lei. Nu cred că este util pentru piaţă să ţi se dea internet gratuit dacă ai cont pe Facebook, cum se întâmplă în alte ţări, pentru că operatorii trebuie să investească mereu în reţele’, a spus Marinescu.

Potrivit şefului ANCOM, în ceea ce priveşte comparatorul de tarife implementat în România, acesta s-a dovedit benefic atât pentru utilizatori, cât şi pentru operatori, deşi aceştia din urmă au fost împotriva acestui proiect, scrie Agerpres.

‘Noi, acum câţiva ani, am pornit proiectul de comparator de tarife (Veritel.ro, n.r.), iar toţi operatorii au fost contra. De aceea am apelat la fonduri europene pentru dezvoltarea acelui proiect. Acest comparator i-a ajutat foarte mult pe operatori, pentru că gestionarea ofertelor era destul de grea şi costisitoare, la vremea aceea. Erau 3,4 milioane de oferte în 2010, iar azi sunt numai 300.000. Traficul pe Veritel a crescut constant, iar feedback-ul pe care îl avem din partea utilizatorilor este pozitiv. Aceştia pot compara diferite oferte pe profilul fiecăruia. E benefic şi pentru operatori. Vreau să mai spun că, în acest an, vom dezvolta o aplicaţie mobilă pentru Netograf, instrumentul care măsoară viteza de internet’, a menţionat Cătălin Marinescu.

Veritel.ro este un instrument independent şi necomercial dezvoltat de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii în beneficiul utilizatorilor de servicii telecom din România. Accesul la această aplicaţie este gratuit şi nu este condiţionat în niciun fel, utilizatorii având acces rapid la toate ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicaţii din România.

Publicaţia C@municaţii Mobile organizează, miercuri, la Bucureşti, cea de-a VI-a ediţie anuală a Conferinţei Mobile Innovation. Evenimentul din Capitală vine după Mobile World Congress 2016, care a avut loc la finele lunii februarie, în Barcelona.

În cadrul conferinţei de la Bucureşti sunt prezentate perspectivele jucătorilor din piaţa de comunicaţii prezenţi şi în România, care activează, însă, şi la nivel multinaţional. Evenimentul beneficiază de prezenţa unor companii care au expus şi la Barcelona, precum şi asociaţii de profil şi IMM-uri din standul naţional al României.

Te-ar mai putea interesa și
Acționarii Electrica au anulat emisiunea de obligațiuni verzi de 300 de milioane de euro, plănuită pentru acest an
Acționarii Electrica au anulat emisiunea de obligațiuni verzi de 300 de milioane de euro, plănuită pentru acest an
Acționarii Electrica SA, una dintre marile companii de distribuție și furnizare de energie electrică, companie privată dar la care statul este cel mai mare acționar, nu au aprobat derularea......
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea ...
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet ...
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Metrorex anunță că joi, 25 aprilie 2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ...