Șeful ANPC Horia Constantinescu lăuda în urmă cu două luni Ferma Dacilor. El a declarat atunci că e prieten de 31 de ani cu patronul Cornel Dinicu, un personaj cu un trecut tulbure

În urmă cu două luni, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a lăudat fără să facă economie de superlative pensiunea Ferma Dacilor, prilej cu care a dezvăluit că este de peste trei decenii prieten cu patronul acesteia, Cornel Dinicu.
Cristian Negrei - mar, 26 dec. 2023, 18:04
Șeful ANPC Horia Constantinescu lăuda în urmă cu două luni Ferma Dacilor. El a declarat atunci că e prieten de 31 de ani cu patronul Cornel Dinicu, un personaj cu un trecut tulbure

Ferma Dacilor este o pensiunea din localitatea Tohani care a fost mistuită de flăcări marți dimineață. Unitatea nu avea autorizație de incendiu emisă de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Până acum pompierii au găsit cadavrele carbonizate a șase persoane. Două persoane sunt încă dispărute. Cornel Dinicu este cunoscut și se prezenta drept patronul Fermei Dacilor. Aceasta este calitatea sa reală, dar neoficială. În acte, patronii unității sunt în proporții egale Adrian Vitomir Ristin și Marian-Viorel Olteanu.

ANPC este chiar una dintre instituțiile care are în atribuții verificarea unităților HoReCa, inclusiv a Fermei Dacilor.

„Ferma Dacilor, idee românească, produse românești, peisaje unice și oameni minunați. Pentru idiocrați și hateri: acolo unde efortul, calitatea, ambiția și rezultatele merită promovate, o voi face, indiferent de discuțiile de doi lei, lansate în spațiul public. Sunt prieten cu proprietarul de aproape 31 de ani. Cunosc acest proiect, încă din 2007, de când era o simplă idee.

Dacă fiecare dintre noi s-ar gândi la produsele românești, măcar jumătate din cat o fac producătorii, acestea ar avea o șansă mult mai mare, în fața celor străine. Vă pot spune, cu mâna pe inimă, că jumări, ca aici, nu găsiți nicăieri, în lume. Brânzeturile sunt producție proprie, ca de altfel 99 la sută dintre produse. Această reclamă este în schimbul prieteniei, recunoașterii meritelor și faptului că prietenul meu pune România în farfurie.
PS am adaugat dulceata de… ROȘII!”, a scris în 21 octombrie Horia Constantinescu pe pagina sa de Facebook.

Cornel Dinicu era în 1996 șeful unei grupări de bodyguarzi care activa în cartierul studențesc Regie. El a fost un an mai târziu arestat și condamnat la patru luni de închisoare pentru amenințare și lovire, dar a fost grațiat.

În anul 2000, Cornel Dinicu a fost implicat în Afacerea „Portbagajul” care a dus la demiterea șefului Poliției Capitalei. Cornel Dinicu și alți doi bărbați au fost bănuiți că au furat 500.000 de dolari și un kilogram de aur din mașina lui Mihai Bucurenciu, lider al lumii interlope din Giulești. În semn de răzbunare, Bucurenciu l-a răpit pe un complice al lui Dinicu (Valentin Răducan n.red.), pe care l-a sechestrat și l-a torturat într-o vilă din Breaza.

Potrivit interlopului Sandu Geamănu, Dinicu era pe atunci bodyguardul lui Doru Ioan Tărăcilă, fost ministru de Interne în perioada 1994 – 1994, și senator PDSR de Călărași la aceea dată.

„I-a luat Dinicu Cornel, el fiind bodyguardul unui senator de Călăraşi, Tărăcilă, la timpul respectiv era poziţionat şi susţinut politic, fostul ministru de Interne, îi acorda protecţie fiicei.
Am încercat să recuperăm banii, am încercat să-i forţăm, am încercat să-i interpelăm şi pe ceilalţi, au fost nişte alergături, nişte lupte. Ei, într-un final au apelat la Nicu Gheară. Bucurenciu a încercat să ajungă prin relaţiile lui la ministrul de Interne care era atunci domnul Dudu Ionescu, a încercat să se pună pe rol furtul, dar a intervenit la momentul respectiv generalul Bot şi s-a dispus arestarea mea şi sunt mai mult ca sigur că o parte din bani a ajuns la el.
La nivelul conducerii Ministerului de Interne s-au lansat acuzaţii de corupţie şi legături cu lumea interlopă. Banii nu au mai apărut niciodată”, a declarat pentru Sandu Geam[nu ]ntr-un interviu pentru ProTv luat în urmă cu doi ani și jumătate

Poliţiştii au fost acuzaţi atunci de complicitate, a fost descoperită o reţea de traficanţi de droguri şi s-au făcut zeci de arestări, scria Evenimentul Zilei la acea vreme.

În februarie 2000, Cornel Dinicu este arestat de Poliția Prahova, pentru deținere ilegală de armă militară si este condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

În mai 2000, la domiciliul părinţilor lui Dinicu, pe atunci fiind consilier la Camera Deputaţilor, poliţia găseşte „la pont” un pistol cu aer comprimat, o staţie de emisie-receptie „Motorola”, 40 de cartuşe marca „Winchester”, două cartuşe de calibrul 7,62 milimetri, trei cartuşe calibrul 12 milimetri, două cartuşe „Start” calibrul 12 milimetri, un încărcător semicircular pentru cartuşe, o sabie de tip „Ninja”, o baionetă, un baston metalic tip „Castel” și mai multe cuţite. Dinicu a fost reţinut din nou de poliţişti sub acuzaţia de deţinere ilegală de arme si muniţie, relatează G4media.ro

În august 2000, fata deputatului PNTCD de Călăraşi Claudiu Pavelescu a lovit un copil cu maşina, omorându-l. În maşina fiicei deputatului se afla şi Cornel Dinicu, angajat din 1999, la biroul parlamentar, ca bodyguard, scria Ziarul de Iași în anul 2000, preluat de G4media.

În 2007, SIE îl urmăreşte, potrivit Evenimentului Zilei, pe Cornel Dinicu până în Sierra Leone, ca reprezentant al Total Asset Management GmbH, o companie elveţiană care vroia să preia o parte dintr-o mină de diamante. Dinicu se deplasase în Africa în calitate de recuperator pentru Liviu Niță, un om de afaceri controversat.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
Compania IT HMD anunță că a lansat cele mai recente creații a sa: telefoanele cu taste Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G. Acest trio vine într-un curcubeu de culori, iar prețurile......
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex, companie dezvoltatoare de parcuri comerciale, anunță că va inaugura pe 1 mai un nou centru comercial modern în ...
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a anunţat, marţi, Ministerul Energiei, ...
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat, marţi, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 pentru Compania Naţională Loteria Română, ...