Şeful Băncii Centrale a Greciei dă asigurări că ţara sa va rămâne în zona euro

Guvernatorul Băncii Centrale a Greciei, Yannis Stournaras, a declarat marţi că este "foarte optimist" că ţara sa va rămâne în zona euro, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 02 iun. 2015, 11:43
Şeful Băncii Centrale a Greciei dă asigurări că ţara sa va rămâne în zona euro

„Nimeni nu are mandat să scoată ţara din zona euro … astfel încât sunt foarte optimist că o ieşire a Greciei din zona euro (Grexit) nu va avea loc”, a afirmat Stournaras, care este şi membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene.

Acesta a adăugat că recentele sondaje de opinie arată că 80% dintre greci vor să rămână în zona euro şi 65% dintre cei chestionaţi sunt dispuşi să facă sacrificii suplimentare pentru acest obiectiv.

În aceste zile, Atena încearcă să încheie un acord cu creditorii săi pentru a obţine deblocarea unei noi tranşe de împrumut şi a evita falimentul.

Din cauza temerilor privind ieşirea Greciei din zona euro, persoanele fizice şi juridice şi-au retras banii din bănci, înregistrându-se în februarie cel mai scăzut nivel al depozitelor bancare din ultimii 10 ani, ceea ce a forţat băncile elene să devină dependente de finanţarea de urgenţă (ELA) de la Banca Centrală a Greciei.

Cele patru mari bănci greceşti – National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank – sunt prezente şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – Sondaj
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – ...
Candidata partidului conservator Les Républicains, Valérie Pécresse, urca la 20% din intenţiile de vot în primul tur ...
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate (motivare)
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate ...
Din declaraţiile inculpaţilor în dosarul instrumentat de DIICOT Ploieşti privind operaţiuni de ecologizare executate ...
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 8.12.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 8.12.2021
Euro a început ziua aproape de cursul anunţat ieri de BNR. Dolarul scade la 4,38 lei.