Şeful Băncii Mondiale a obţinut acordul statelor membre pentru eficientizarea instituţiei

Cele 188 de state membre ale Băncii Mondiale (BM) au aprobat strategia preşedintelui instituţiei, Jim Yong Kim, pentru un plan de eficientizare a activităţilor, care să răspundă mai bine nevoilor clienţilor şi să reducă sărăcia, în paralel cu restrângerea costurilor, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 14 oct. 2013, 05:49
Şeful Băncii Mondiale a obţinut acordul statelor membre pentru eficientizarea instituţiei

„Pentru prima oară în istoria băncii, avem o strategie care susţine întărirea întregii organizaţii. Vom lua decizii care ne vor permite să fim mai selectivi şi să alegem proiecte care să ajute mai mult ţările în îndeplinirea priorităţilor”, a declarat Kim reporterilor, la Washington.

Strategia Băncii Mondiale prevede mai multe investiţii în ţările fragile, care ies din conflicte sau încă le traversează. Instituţia se va concentra şi pe combaterea schimbărilor climatice şi pe îmbunătăţirea sănătăţii şi a educaţiei, mai ales în cazul femeilor.

Kim a preluat conducerea Băncii Mondiale în iulie 2012 şi s-a angajat să transforme instituţia, care a devenit prea fragmentată şi precaută.

Sprijinul din partea statelor acţionare îi permite lui Kim să modifice modelul financiar al organizaţiei şi să reducă cheltuielile, după ce a schimbat managementul şi a reorganizat structura.

Kim a afirmat într-un interviu din această săptămână că va reduce bugetul anual al Băncii Mondiale cu 400 de milioane de dolari, în decurs de trei ani, inclusiv prin desfiinţarea unor posturi.

„Prea mult timp Banca Mondială nu a urmat propriile sfaturi. Am amânat deseori decizii dificile. Luăm propriul nostru medicament”, a spus Kim sâmbătă, la reuniunea anuală FMI-BM.

Banca Mondială a fost înfiinţată după cel de-Al Doilea Război Mondial, pentru reconstrucţia Europei, iar în prezent se concentrează pe acordarea de asistenţă ţărilor aflate în dezvoltare.

Banca are ca obiective reducerea procentului de persoane care trăiesc cu sub 1,25 de dolari pe zi la 3% din totalul populaţiei până în 2030, de la 21% în 2010, şi creşterea veniturilor pentru cea mai săracă 40% din populaţie.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Două hoteluri din Poiana Brașov, închise de șase ani, au fost vândute la licitație
Două hoteluri din Poiana Brașov, închise de șase ani, au fost vândute la licitație
Rina Tirol și Rina Vista din Poiana Brașov, deținute de firma Amrom Conimnpex, aflată în insolvență, au fost cumpărate ...
Burcea, ANAT: Guvernul a schimbat regulile în timpul jocului, aşa cum ne-a obişnuit. Împărţirea ţărilor în UE şi non-UE este aberantă
Burcea, ANAT: Guvernul a schimbat regulile în timpul jocului, aşa cum ne-a obişnuit. Împărţirea ţărilor în UE şi ...
Guvernul ne-a făcut un mare cadou de Moş Nicolae şi a schimbat regulile în timpul jocului, împărţind ţările în ...
Încă o zi de creşteri pentru indicii ROBOR – miercuri, 8.12.2021
Încă o zi de creşteri pentru indicii ROBOR – miercuri, 8.12.2021
ROBOR continuă să crească şi atinge cele mai mari valori din martie 2020 şi până acum.