1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Şeful BCE se întâlneşte cu Hollande după discuţii cu Angela Merkel

Preşedintele Băncii Central Europene (BCE), Mario Draghi, va fi primit luni de către preşedintele Franţei, François Hollande, după ce, în urmă cu câteva zile, şeful BCE a avut o convorbire telefonică cu Angela Merkel, a confirmat luni un purtător de cuvânt al cancelarului german, transmite AFP.

01 sep, 2014 | Agerpres

Potrivit agendei difuzată de Palatul Elysée, reuniunea dintre Mario Draghi şi François Hollande este programată pentru ora 16,00 (14,00 GMT). Un purtător de cuvânt de la BCE a precizat că oficialii vor discuta probleme care ţin de situaţia economică din zona euro.

'Pot să vă confirm că avut loc o convorbire telefonică între Angela Merkel şi Mario Draghi', a declarat luni, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seibert. Acesta a precizat că Mario Draghi a fost cel care a sunat-o pe Angela Merkel dar nu a oferit alte detalii referitoare la discuţiile dintre cei doi.

Potrivit unui articol publicat în ediţia de luni a săptămânalului german 'Der Spiegel', Angela Merkel a dorit ca Mario Draghi să dea explicaţii cu privire la un discurs de-al său din data de 22 august. Atunci, la o conferinţă a guvernatorilor băncilor centrale organizată la Jackson Hole, SUA, Mario Draghi a anunţat că BCE este gata să-şi relaxeze şi mai mult politica monetară pentru a stimula creşterea economică. Anumiţi analişti au interpretat declaraţiile lui Draghi drept o intenţie a BCE de a demara o politică de relaxare cantitativă similară cu cea derulată de Rezerva Federală americană.

Însă, Steffen Seibert a declarat că versiunea din Der Spiegel 'nu are nimic de a face cu adevărul' iar independenţa BCE este întotdeauna importantă pentru Germania. La rândul său, ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schauble, a arătat, săptămâna trecută, că el consideră că afirmaţiile lui Draghi au fost 'suprainterpretate'.

Aceste întâlniri şi discuţii au loc cu câteva zile înainte de reuniunea de politică monetară de la Banca Central Europeană. Responsabilii politici europeni şi oficialii BCE sunt îngrijoraţi de faptul că inflaţia în zona euro a coborât în luna august la 0,3%, cel mai redus nivel din ultimii cinci ani.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO