Şeful Biroului Informatică din CJ Timiş, pus sub învinuire de DNA pentru fraude cu fonduri europene

Şeful Biroului Informatică din Consiliul Judeţean Timiş, Dan Vladu, a fost pus sub învinuire de către procurorii DNA Timişoara pentru fraudă cu fonduri europene, el fiind audiat, miercuri, în dosarul vizând proiectul de informatizare pentru care au fost făcute percheziţii cu o zi în urmă.
Economica.net - mie, 16 oct. 2013, 12:16

Şeful DNA Timişoara, Tamaş Schiffbeck, a declarat corespondentului MEDIAFAX că miercuri este audiat şeful Biroului Informatică al Consiliului Judeţean Timiş, Dan Vladu, acesta fiind pus sub învinuire pentru fraudă cu fonduri europene.

„Şeful Biroului Informatică din cadrul Consiliului Judeţean Timiş este audiat la DNA Timişoara. El este pus sub învinuire pentru infracţiuni privind frauda la fonduri europene”, a declarat Schiffbeck.

Potrivit lui Schiffbeck, Dan Vladu este cel care a coordonat proiectul „Eficientizarea serviciilor publice oferite de către Consiliul Judeţean Timiş prin implementarea serviciilor de e-guvernare”, care are ca scop eficientizarea comunicării online a CJ cu primăriile din judeţ. El ar fi semnat declaraţii false ori inexacte care au dus la fraudarea fondurilor europene.

Marţi după-amiază, procurorii DNA au făcut o percheziţie la sediul Consiliului Judeţean Timiş, instituţie condusă de Titu Bojin (PSD), într-un dosar care vizează nereguli în proiectul de informatizare finanţat cu fonduri europene, iar la finalul percheziţiei desfăşurate în Biroul Informatică al CJ anchetatorii au ridicat mai multe documente, precum şi o unitate de calculator.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în 1 octombrie procurorii DNA au solicitat reprezentanţilor CJ Timiş mai multe documente privind proiectul de informatizare, însă deoarece aceste acte nu au fost transmite anchetatorilor, marţi a avut loc perchiziţia la sediul CJ.

Anchetatorii urmează să verifice modul în care a fost implementat proiectul proiectul „Eficientizarea serviciilor publice oferite de către Consiliul Judeţean Timiş prin implementarea serviciilor de e-guvernare”, mai exact modul în care au fost instalate calculatoarele şi cum au fost instruiţi cei care lucrează în cadrul acestui proiect cu fonduri europene.

Purtătorul de cuvânt al CJ Timiş, Jana Lavrits, a explicat că proiectul vizează informatizarea şi eficientizarea comunicării online a Consiliului Judeţean Timiş cu primăriile din teritoriu.

Astfel, sistemul informatic implementat îndeplineşte următoarele funcţionalităţi: trimiterea de notificări privind hotărârile CJ Timiş, emiterea de autorizaţii de transport pentru curse regulate speciale şi plata taxei, gestionarea programului Cornul şi laptele, gestionarea online a activităţii de raportare de la instituţiile subordonate şi informarea online a cetăţenilor, identificarea online a oportunităţilor de angajare în administraţia publică locală, programarea online a audienţelor, înregistrarea online a petiţiilor sau reclamaţiilor, informarea interactivă a cetăţeanului utilizând terminalele Infochioşc, forum de discuţii în administraţia publică, descărcarea formularelor de pe portal, monitorul online al Consiliului Judeţean Timiş şi publicarea informaţiilor de interes pentru cetăţeni.

Proiectul a fost început în timpul mandatului lui Constantin Ostaficiuc (PDL) la şefia CJ Timiş şi a fost finalizat în mandatul lui Titu Bojin (PSD). De altfel, Bojin a fost cel care a semnat procesul-verbal de recepţie finală a proiectului.

Conform contractului de finanţare, valoarea proiectului a fost de 1.473.322 lei, din care contribuţia CJ Timiş a fost de 30.000 de lei, la care se adaugă TVA.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...