1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Şeful Bundesbank va fi preşedintele al Băncii Reglementelor Internaţionale până în 2021

Guvernatorul Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), Jens Weidmann, a fost confirmat pentru un nou mandat de trei ani în postul de preşedinte al Băncii Reglementelor Internaţionale (BRI), o organizaţie considerată 'banca centrală a băncilor centrale', transmite Reuters.

08 mai, 2018 | Agerpres

Jens Weidmann, al cărui nume este deseori vehiculat ca un posibil succesor al lui Mario Draghi în fruntea Băncii Centrale Europene (BCE), a preluat responsabilităţile de preşedintele BRI la 1 noiembrie 2015 pentru un prim mandat de trei ani.

Într-un comunicat de presă publicat marţi, consiliul director al BRI i-a mulţumit lui Jens Weidmann pentru contribuţia sa în primul său mandat de preşedinte şi totodată l-a reconfirmat în funcţie pentru un nou mandat de trei ani, care va începe la 1 noiembrie 2018.

Fondată în anul 1930, Banca Reglementelor Internaţionale este considerată 'banca centrală a băncilor centrale'. BRI este contraparte pentru tranzacţiile financiare derulate de băncile centrale. În plus, BRI serveşte şi ca forum pentru facilitarea schimburilor de opinii între instituţiile de emisiune monetară şi drept centru de cercetare economică şi monetară. De asemenea, BRI acţionează, printre altele, şi ca agent sau mandatar pentru operaţiunile financiare internaţionale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO