Şeful BVB: Avem 20.000 de investitori activi, de cinci ori sub potenţialul pieţei

Aproximativ 20.000 de investitori individuali sunt activi pe Bursa de Valori Bucureşti, de cel puţin cinci ori sub potenţialul acestei pieţe, a declarat, marţi, Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, prezent la deschiderea expoziţiei 'Banii Tăi Expo'.
Economica.net - mar, 06 oct. 2015, 09:44
Şeful BVB: Avem 20.000 de investitori activi, de cinci ori sub potenţialul pieţei

‘Sunt 20.000 de investitori individuali la Bursă, care sunt activi, dar aş spune că este de cel puţin cinci ori sub potenţialul acestei ţări, nivelului de dezvoltare, nivelul creşterii PIB, al clasei de mijloc care este în creştere. Aceşti 20.000 reprezintă începutul’, a spus Ludwik Sobolewski.

Nivelul mediu al valorii unei tranzacţii executate pe BVB este de 1.000 de euro, raportat la toate tipurile de investitori.

Directorul general al BVB a afirmat că se aşteaptă la două tipuri de vizitatori, unii care vin pentru că ştiu de eveniment şi alţii care sunt în trecere prin zonă, iar pe aceştia din urmă speră ca expoziţia să îi captiveze şi să îi facă să se oprească pentru câteva minute pentru a cere informaţii despre cum pot investi pe Bursă.

‘Este un eveniment care durează două zile. Cred că avem şansa să avem 3-5.000 de oameni care să interacţioneze cu noi în aceste două zile’, a declarat Ludwik Sobolewski.

Potrivit acestuia, nivelul educaţiei financiare este foarte scăzut în România şi din acest motiv şeful BVB afirmă că a simţit nevoia să face eforturi pentru a îmbunătăţi înţelegerea pieţei financiare şi a spune oamenilor mai mult despre cum şi-ar putea folosi banii într-un mod mai productiv decât a-i cheltui.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) organizează, marţi şi miercuri, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, prima ediţie a expoziţiei ‘Banii Tăi Expo’, un eveniment dedicat în exclusivitate serviciilor financiare.

Organizatorii susţin că inima Bucureştiului va deveni pentru două zile centrul de acces la informaţii cu privire la economisire şi investiţii, administrarea banilor, pieţe de capital, precum şi un spectru de servicii financiare disponibile persoanelor fizice. Organizat în Piaţa Universităţii, centrul urban al Bucureştiului prin care trec zilnic minimum 5.000 de persoane, ‘Banii Tăi Expo’ îşi propune să aducă în acelaşi loc reprezentanţi ai diferitelor sectoare ale industriei financiare şi pieţei de capital pentru a-i informa pe vizitatori despre administrarea banilor şi oportunităţile existente.

Această expoziţie este organizată de BVB în cooperare cu case de brokeraj, administratori de fonduri, fonduri de pensii, asiguratori de viaţă şi companii listate.

Agenda preliminară include o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare cu invitaţi speciali, seminarii ‘Fluent în Finanţe’, seminarii speciale despre administrarea banilor care se vor derula pe tot parcursul zilei, precum şi interviuri cu participanţii la expoziţie. Evenimentul va fi, de asemenea, transmis live prin intermediul câtorva canale on-line, inclusiv pe website-ul BVB, precum şi pe pagina de Facebook.

‘Banii Tăi Expo’ este primul dintr-o serie de proiecte care vor avea loc în luna octombrie dedicate creşterii nivelului culturii financiare din România. Celelalte activităţi care vizează investitorii persoane fizice vor fi anunţate de Bursa de Valori Bucureşti în următoarele săptămâni.

Bursa de Valori Bucureşti administrează pieţe de acţiuni, obligaţiuni şi alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, şi furnizează o gamă variată de servicii participanţilor la pieţele financiare. Bursa de Valori Bucureşti este o companie listată pe propria piaţă din 2010.

Te-ar mai putea interesa și
EnelX instalează două centrale fotovoltaice de 2 MWp pentru Nimet Târgoviște
EnelX instalează două centrale fotovoltaice de 2 MWp pentru Nimet Târgoviște
Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, construiește două centrale fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de circa 2 MWp, pentru......
Gheorghiţă: La varianta Delta, încărcătura virală a persoanelor infectate este estimată la circa o mie de ori mai mare decât infecţia cu varianta iniţială
Gheorghiţă: La varianta Delta, încărcătura virală a persoanelor infectate este estimată la circa o mie de ori mai ...
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că o persoană care se infectează ...
MET cumpără al doilea parc eolian din Bulgaria și vrea capacități în regenerabil și în România
MET cumpără al doilea parc eolian din Bulgaria și vrea capacități în regenerabil și în România
MET Group, companie europeană din sectorul energetic, cu sediul central în Elveția și prezentă și pe piața din România, ...
MAE cere explicaţii Iranului după ce un căpitan de vas român a fost ucis în urma unui atac cu dronă
MAE cere explicaţii Iranului după ce un căpitan de vas român a fost ucis în urma unui atac cu dronă
România condamnă "cu fermitate" şi califică drept "absolut inacceptabil" atacul cu dronă comis asupra vasului 'Mercer ...