Şeful BVB: Avem 20.000 de investitori activi, de cinci ori sub potenţialul pieţei

Aproximativ 20.000 de investitori individuali sunt activi pe Bursa de Valori Bucureşti, de cel puţin cinci ori sub potenţialul acestei pieţe, a declarat, marţi, Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, prezent la deschiderea expoziţiei 'Banii Tăi Expo'.
Economica.net - mar, 06 oct. 2015, 09:44
Şeful BVB: Avem 20.000 de investitori activi, de cinci ori sub potenţialul pieţei

‘Sunt 20.000 de investitori individuali la Bursă, care sunt activi, dar aş spune că este de cel puţin cinci ori sub potenţialul acestei ţări, nivelului de dezvoltare, nivelul creşterii PIB, al clasei de mijloc care este în creştere. Aceşti 20.000 reprezintă începutul’, a spus Ludwik Sobolewski.

Nivelul mediu al valorii unei tranzacţii executate pe BVB este de 1.000 de euro, raportat la toate tipurile de investitori.

Directorul general al BVB a afirmat că se aşteaptă la două tipuri de vizitatori, unii care vin pentru că ştiu de eveniment şi alţii care sunt în trecere prin zonă, iar pe aceştia din urmă speră ca expoziţia să îi captiveze şi să îi facă să se oprească pentru câteva minute pentru a cere informaţii despre cum pot investi pe Bursă.

‘Este un eveniment care durează două zile. Cred că avem şansa să avem 3-5.000 de oameni care să interacţioneze cu noi în aceste două zile’, a declarat Ludwik Sobolewski.

Potrivit acestuia, nivelul educaţiei financiare este foarte scăzut în România şi din acest motiv şeful BVB afirmă că a simţit nevoia să face eforturi pentru a îmbunătăţi înţelegerea pieţei financiare şi a spune oamenilor mai mult despre cum şi-ar putea folosi banii într-un mod mai productiv decât a-i cheltui.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) organizează, marţi şi miercuri, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, prima ediţie a expoziţiei ‘Banii Tăi Expo’, un eveniment dedicat în exclusivitate serviciilor financiare.

Organizatorii susţin că inima Bucureştiului va deveni pentru două zile centrul de acces la informaţii cu privire la economisire şi investiţii, administrarea banilor, pieţe de capital, precum şi un spectru de servicii financiare disponibile persoanelor fizice. Organizat în Piaţa Universităţii, centrul urban al Bucureştiului prin care trec zilnic minimum 5.000 de persoane, ‘Banii Tăi Expo’ îşi propune să aducă în acelaşi loc reprezentanţi ai diferitelor sectoare ale industriei financiare şi pieţei de capital pentru a-i informa pe vizitatori despre administrarea banilor şi oportunităţile existente.

Această expoziţie este organizată de BVB în cooperare cu case de brokeraj, administratori de fonduri, fonduri de pensii, asiguratori de viaţă şi companii listate.

Agenda preliminară include o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare cu invitaţi speciali, seminarii ‘Fluent în Finanţe’, seminarii speciale despre administrarea banilor care se vor derula pe tot parcursul zilei, precum şi interviuri cu participanţii la expoziţie. Evenimentul va fi, de asemenea, transmis live prin intermediul câtorva canale on-line, inclusiv pe website-ul BVB, precum şi pe pagina de Facebook.

‘Banii Tăi Expo’ este primul dintr-o serie de proiecte care vor avea loc în luna octombrie dedicate creşterii nivelului culturii financiare din România. Celelalte activităţi care vizează investitorii persoane fizice vor fi anunţate de Bursa de Valori Bucureşti în următoarele săptămâni.

Bursa de Valori Bucureşti administrează pieţe de acţiuni, obligaţiuni şi alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, şi furnizează o gamă variată de servicii participanţilor la pieţele financiare. Bursa de Valori Bucureşti este o companie listată pe propria piaţă din 2010.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...