UPDATE. Şeful CNA s-a prezentat la DNA, în calitate de suspect. Acuzaţie de abuz în serviciu

Preşedinta Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, s-a prezentat vineri la DNA în dosarul de corupţie de la CNA. Potrivit unor surse judiciare, ea a fost chemată pentru a i se comunica începerea urmăririi penale pe numele său.
Economica.net - vin, 05 sept. 2014, 06:39
UPDATE. Şeful CNA s-a prezentat la DNA, în calitate de suspect. Acuzaţie de abuz în serviciu

UPDATE Laura Georgescu: Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect, infracţiunea e de abuz în serviciu
     
Preşedinta CNA, Laura Georgescu, a declarat, vineri, la ieşirea de la DNA, că procurorii i-au adus la cunoştinţă că are calitatea de suspect în dosarul de corupţie de la instituţia pe care o conduce şi că infracţiunea este de abuz în serviciu.

Ea a precizat că nu-şi va da demisia din funcţie.

Procurorii anticorupţie au trimis-o în judecată joi pe Narcisa Iorga, membră a CNA, sub acuzaţia de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid, în dosarul în care mai este urmărit penal şi deputatul PSD Viorel Hrebenciuc.

‘Ulterior datei de 17 septembrie 2013, dată la care Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis retragerea licenţei audiovizuale pentru un post TV, suspecta Narcisa-Clementina Iorga, membru al CNA, a îndrumat persoana care controla societatea comercială deţinătoare a postului de televiziune respectiv să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care postul TV respectiv intenţiona să o formuleze’, a informat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un comunicat remis AGERPRES.

În acest context, Iorga Narcisa a precizat pe care anume dintre oamenii politici trebuie să îi acceseze şi capaciteze, pentru ca aceştia, la rândul lor, să îi influenţeze pe membrii CNA asupra cărora puteau să-şi exercite autoritatea.

‘În acest context, printre oamenii politici nominalizaţi de Narcisa Iorga s-a numărat şi parlamentarul Hrebenciuc Viorel. Ca urmare a indicaţiilor primite de la Iorga Narcisa, persoana respectivă i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul CNA ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv’, se mai arată în comunicat.

Narcisa Iorga, membră a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a declarat joi la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că nu a încălcat niciodată Legea audiovizualului şi nici altă lege.

‘Vreau să vă asigur că nu pot să dau niciun fel de detaliu legat despre acest stadiu (n.r. – al anchetei) şi să vă asigur, de asemenea, că am fost întotdeauna pentru aplicarea legii, nu pentru abaterea de la lege. (…) Nu am încălcat niciodată Legea audiovizualului şi nici o altă lege a ţării’, a afirmat Iorga, care s-a prezentat la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă că este urmărită penal în dosarul de corupţie de la CNA.

Ea a refuzat să dea alte detalii, menţionând că este o anchetă care se derulează şi că în timpul acesteia vor fi aduse probe şi de o parte şi de alta.

Procurorii DNA au început urmărirea penală şi pe numele deputatului Viorel Hrebenciuc, membru în Comitetul Executiv Naţional al PSD, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid.

‘La cererea unei persoane care, direct sau indirect, prin intermediul membrilor familiei sale sau al apropiaţilor, controlează o societate comercială deţinătoare a unui post de televiziune, deputatul Viorel Hrebenciuc s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv’, informa un comunicat al DNA remis joi AGERPRES.

Procurorii arată că în realizarea acestor demersuri Viorel Hrebenciuc s-a folosit de influenţa şi autoritatea pe care le deţine în calitatea sa membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte.

Te-ar mai putea interesa și
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Guvernul trebuie să ia nişte măsuri în domeniul energiei ca să permită României să treacă această iarnă cu daune cât mai mici, aşa cum a trebuit şi în pandemie să ia măsuri speciale,......
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York a rămas principalul centru financiar global, în timp ce Londra şi-a păstrat locul doi, iar oraşele din China ...
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19, la 14 zile, este mai mare sau egală cu 3/1.000 de locuitori în 60 de oraşe ...
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea acestora
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea ...
Cele mai puternice autorităţi de reglementare din China au intensificat vineri restricţionarea criptomonedelor, interzicând ...