1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

News

Şeful CNAIR: Vrem ca la finele anului să dăm în circulaţie sectorul de autostradă Bucureşti-Ploieşti. Pe noua Centură se va putea circula în 2021

Bucata de trei kilometri din autostrada Bucureşti - Ploieşti ar putea fi dat în folosinţă la sfârşitul acestui an, iar pe noua Centură a Caitalei construită la profil de autostradă se va putea circula de la un capăt la altul la finele anului 2020 - 2021, a declarat, marţi, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, după audierile în Comisia pentru transporturi din Camera Deputaţilor.

30 mai, 2017 | Agerpres

'Noi ne propunem ca la finele acestui an să fie dat în circulaţie acest sector de autostradă. Legat de descărcarea în zona Petricani, noi am avizat acest proiect împreună cu Poliţia Rutieră. Cu siguranţă că e o problemă comună a municipalităţii şi a CNAIR şi vor fi găsite cele mai bune soluţii, astfel încât acel punct să nu fie unul de congestionare a traficului rutier. Deocamdată, acea intersecţie este avizată cu soluţie de semaforizare. Aceasta este soluţia la momentul acesta, proiectul aşa este avizat', a spus Ioniţă.

El a precizat că, după implementarea obiectivelor aferente Centurii Capitalei, modul de distribuire a traficului va fi modificat, astfel încât traficul în această zonă se va decongestiona.

'Odată cu implementarea noilor obiective aferente Centurii Bucureşti, culminând cu faptul că ieri noi am transmis la ANAP Centura Sud Bucureşti la profil de autostradă, un proiect mult aşteptat, plecând de la faptul că este deja în SEAP DN2 - A2, porţiunea lipsă pe partea de nord a Capitalei, care este în SEAP cu perioadă deschidere în luna iunie a documentaţiilor transmise de ofertanţi, culminând cu toate proiectele pe care le avem pe Centura Sud - pasajul de la Domneşti, pasajul de la Berceni, pasajul de la Popeşti, pasajul de la Mogoşoaia, care deja sunt în SEAP - toate aceste proiecte vin să sistematizeze tot ceea ce înseamnă trafic. Odată cu implementarea acestor obiective, sunt sigur că şi comportamentul şi modul de distribuire a traficului va fi altfel, astfel încât acea zonă nu va fi aşa puternic congestionată cum este acum', a explicat acesta.

Întrebat când se va putea circula pe toată Centura Bucureşti, şeful CNAIR a răspuns: 'Eu cred că pentru Ringul 2, ţinând cont că totuşi vorbim de un profil de autostradă, undeva la peste 100 de kilometri de autostradă în jurul Bucureştiului, estimez undeva că la finele anului 2020-2021 vom avea finalizat, în funcţie de cum vor evolua şi procedurile de achiziţie. Poate acest proiect va beneficia şi de o procedură simplificată'.

Oficialul CNAIR a anunţat că luni, 29 mai, a fost transmisă la ANAP documentaţia pentru Centura Sud Bucureşti la profil de autostradă, cu o valoare de circa 2,5 miliarde de lei.

'Ieri am transmis la ANAP documentaţia pentru Centura Sud Bucureşti la profil de autostradă cu o valoare de circa 2,5 miliarde de lei. Iată un proiect care, zic eu, a stat mult timp şi nu s-au găsit soluţii şi acum avem soluţii pentru el. Repet, profil de autostradă, 52 de kilometri, cu acord de mediu, cu tot ce trebuie, cu indicatori. Suntem pe un drum bun', a adăugat Ştefan Ioniţă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO