1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

Finanţe şi bănci

E oficial - Şeful de la ANAF a fost demis. Pleacă Mihaela Triculescu şi revine Mirela Călugăreanu

Mihaela Triculescu a fost înlocuită din funcţia de şef al Fiscului de Mirela Călugăreanu, prin decizii ale premierului Viorica Dăncilă publicate luni în Monitorul Oficial. Triculescu a fost preşedinte al ANAF din luna ianuarie a acestui an, când l-a înlocuit în funcţie pe Ionuţ Mişa. 

03 iun, 2019 | ECONOMICA.net

Mirela Călugăreanu a mai fost preşedinte al ANAF în timpul mandatului premierului Tudose, când acesta l-a demis pe Bogdan-Nicolae Stan.

Cine este Mirela Călugăreanu

Mirela Călugăreanu face parte din Consiliul de Administratie al CEC Bank, in calitate de membru, din 12.12.2017.

In perioada 2001-2017, a ocupat mai multe posturi de conducere in domeniul finantelor publice: director executiv si director executiv adjunct colectare - Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Municipiul Bucuresti, director general adjunct colectare - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, sef adjunct - Administratia Finantelor Publice Sector 1, sef serviciu Inspectie fiscala - Directia Generala a Finantelor Publice Municipiul Bucuresti. Anterior, a activat ca inspector de specialitate in Administratia Financiara Sector 1 si consilier fiscal in cadrul SC Finexpert SRL.

În 2017, Mirela Călugăreanu a devenit prima femeie preşedinte al ANAF după ce premierul în funcţie la acel moment, Mihai Tudose, l-a eliberat din funcţie pe Bogdan-Nicolae Stan.

A absolvit Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, precum si cursuri postuniversitare in Managementul Institutiilor Publice, in cadrul aceleiasi institutii de invatamant. Are doctoratul in finante obtinut in ianuarie 2018.

Ce a anunţat Teodorovici la începutul lunii mai: Avem nevoie de şi mai mulţi bani. ANAF trebuie să crească gradul de colectare cu 30%

Teodorovici a anunţat la începutul lunii mai că Guvernul are în plan o primă rectificare bugetară pozitivă la finalul lunii iulie, iar ANAF (Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală, n.r.) trebuie să crească gradul de colectare la 30% din PIB.

"Pe lângă cele 21 de procente din PIB pe care ANAF trebuie să le colecteze, obligaţia ANAF este de a aduce 30%. Oficial, am luat în calcul când am făcut bugetul 28%, iar obligaţia ANAF este să crească, să aducă măsuri şi mai eficiente pentru a creşte acest procent la 30%. Ştiu că nu este simplu, dar undeva trebuie să începem, pentru că România are nevoie de bani. Nu în sensul că nu avem bani să facem ceea ce am promis, dar România are nevoie de şi mai mulţi bani pentru a face şi mai multe, pentru că nevoile, ştiţi foarte bine, sunt foarte mari", a declarat la începutul lunii mai Teodorovici.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO