1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Finanţe şi bănci

Şeful Direcţiei Antifraudă din cadrul ANAF, la DNA Ploieşti

Directorul Direcţiei Antifraudă din cadrul ANAF, Nicolae Romeo Florin, a sosit miercuri după amiază la sediul DNA Ploieşti, unde va fi audiat de procurorii anticorupţie.

09 sep, 2015 | Agerpres
(update 09 sep, 2015 16:59) Directorul Direcţiei Antifraudă din ANAF, urmărit penal pentru trafic de influenţă
Romeo Florin Nicolae, directorul Direcţiei Antifraudă şi vicepreşedinte al ANAF, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA Ploieşti, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA, în calitate de consilier superior în cadrul ANAF - Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, în vara anului 2010, Romeo Florin Nicolae a pretins şi primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunţător, reprezentant al unei societăţi comerciale, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii formulate de societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere.


Potrivit unor surse judiciare, Nicolae Romeo Florin a fost citat în calitate de suspect într-un dosar care vizează fapte de corupţie, el venind la DNA însoţit de avocatul Alexandru Chiciu.

La intrarea în sediul DNA, Nicolae Romeo Florin a spus, răspunzând unor întrebări, că nu a făcut 'niciodată' ceva ce să i se poată reproşa.

Conform declaraţiei sale de avere, Nicolae Romeo Florin deţine trei terenuri pe raza judeţului Prahova, două apartamente în municipiul Ploieşti şi o casă într-o localitate din Prahova, iar soţia acestuia lucrează în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO