1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Şeful Eurogrupului se aşteaptă la un acord cu Grecia în următoarele săptămâni

Şeful Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a afirmat marţi că se aşteaptă ca în următoarele săptămâni Grecia şi creditorii săi să ajungă la un nou acord şi a avertizat că ieşirea ţării din zona euro (Grexit) va duce la instabilitate, transmite Reuters.

21 apr, 2015 | Agerpres

Grecia trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile asumate dacă vrea să rămână în zona euro, dar o ieşire a ţării din zona euro 'nu este o opţiune', a declarat oficialul european.

Miniştrii de finanţe din zona euro se vor întâlni în 24 aprilie, la Riga, pentru a analiza situaţia din Grecia. Autorităţile de la Atena şi creditorii săi internaţionali încearcă în continuare să ajungă la un acord care să permită deblocarea unor noi ajutoare în schimbul unor reforme.

Speculaţiile privind o posibilă ieşire a Greciei din euro au devenit tot mai frecvente după ce partidul Syriza (stânga radicală) a câştigat alegerile parlamentare din ianuarie.

Grecia nu se mai poate împrumuta de pe pieţele financiare din cauza dobânzilor prohibitive şi riscă să aibă probleme cu lichidităţile. Un Grexit este unul dintre cele mai proaste scenarii care ar putea ameninţa chiar şi moneda euro, susţin analiştii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO