1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Investiţii

Şeful Fondului Proprietatea: România este cea mai atractivă piaţă de frontieră din Europa de Est

România este cea mai atractivă piaţă de frontieră din Europa de Est, existând 'chilipiruri' din punct de vedere al evaluărilor, randamente ridicate ale acţiunilor şi perspective bune pentru oferte publice iniţiale ale unor companii de stat, dar şi private, a declarat Greg Konieczny, manager de portofoliu al Fondului Proprietatea, într-un interviu publicat pe blogul lui Mark Mobius, preşedinte Executiv al Templeton Emerging Markets Group.

01 sep, 2016 | ECONOMICA.net

'Dintre pieţele de frontieră din Europa de Est, cea mai atractivă din punctul nostru de vedere este România. Există chilipiruri din punct de vedere al evaluărilor, randamente ridicate ale acţiunilor şi perspective bune pentru oferte publice iniţiale ale unor companii de stat, dar şi private. Produsul intern brut a avut o evoluţie solidă în ultimii ani, iar în primul semestru din 2016 a înregistrat o creştere de 5%, ceea ce plasează România în poziţia de a deveni economia cu cea mai rapidă creştere din Uniunea Europeană (UE)', a spus Konieczny.

El a reamintit că Fondul Proprietatea a fost înfiinţat pentru a-i despăgubi pe românii ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist.

'Fondul este cel mai mare fond de investiţii închis din regiune, iar după listarea sa la Londra a devenit al cincilea cel mai mare fond de pe această piaţă. Ceea ce face fondul unic, din moment ce România este încă o piaţă de frontieră, este mărimea sa în termeni de active comparativ cu piaţa locală de capital. Fondul deţine participaţii minoritare în cele mai mari şi mai importante companii de stat şi private româneşti din sectoarele energie şi infrastructură. Peste jumătate din portofoliu este reprezentat încă de companii nelistate, astfel că Fondul oferă o expunere interesantă pe acele companii şi pe România', a mai afirmat directorul de Strategii de Specialitate la Templeton Emerging Markets Group.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO