Un inginer constructor, fost angajat al BNR, se va ocupa de construcţia autostrăzilor din România

Directorul general al nou-înfiinţatei Companii Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR) este Valentin Robert Urlan, inginer constructor, implicat în mai multe proiecte de infrastructură în ţară şi în străinătate, ce a lucrat şi la BNR, potrivit unor surse din domeniu. Informaţia a fost confirmată de către Ministerul Transporturilor.
Economica.net - lun, 14 nov. 2016, 08:13
Un inginer constructor, fost angajat al BNR, se va ocupa de construcţia autostrăzilor din România

Update ora 15:00

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a numit, printr-un Ordin de Ministru, Directorul General, precum și membrii Consiliului de Administrație și AGA ai Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR).

Funcția de Director General va fi ocupată de Valentin Urlan, pentru un mandat interimar. Selecția s-a realizat în urma procesului de recrutare care a durat o lună, timp în care au fost evaluate zeci de aplicații. Peste 20 de candidați (persoane fizice din România, dar și din străinătate) au fost selectați pentru interviu.

Valentin Urlan este inginer-constructor cu 22 ani de experiență în domeniu, în elaborarea diferitelor categorii de proiecte UE: proiecte de infrastructură, turism, dezvoltare socială, dezvoltarea mediilor de afaceri, precum și în managementul de proiect, analiză financiară, analiză socio-economică, analiză de risc şi senzitivitate pentru proiectele de infrastructură regională. Activitatea sa cuprinde, de asemenea, și experiență în elaborarea de expertize tehnice, studii de fezabilitate, proiecte tehnice, documentații de atribuire, caiete de sarcini, liste de cantități, evaluari de costuri, detalii de execuție pentru proiecte de infrastructură. În această perioadă a coordonat peste 150 de proiecte de infrastructură de transport în România și Georgia.

Selecția pentru Consiliul de Administrație a fost realizată după identificarea principalelor categorii de expertiză ale componenței consiliului. Membrii interimari selectați sunt exponenți ai fiecărei categorii în parte: Alina Burlacu (expertiza în proiecte și legislație de drumuri și poduri), Daniela Șchiopu (economic), Mădălina Stoian (mediul academic), Victor Giosan (finanțe publice), Bogdan Pușcaș (achiziții publice), Mihaela Ruscior (juridic), Gheorghe Știrbu (mediul de afaceri).

În plus, până la finalul anului 2016, vor fi aleși 5 membri care să compună Consiliul de Transparență CNIR. Directorul General va propune spre aprobarea Consiliului de Administrație structura organizatorică, organigrama și numărul de posturi pentru CNIR.

Ulterior, va avea loc recrutarea personalului atât pentru funcțiile suport (economică, juridică, resurse umane, administrativ, sănătate și securitate în muncă, IT, informații clasificate, registratură/secretariat, secretariat AGA/CA, consilieri, structuri de control și alte funcții conexe), cât și pentru funcțiile de bază (monitorizare și implementare proiecte, dezvoltare proiecte, proiectare, achiziții publice, concesiuni, precum și alte funcțiuni necesare desfășurării activităților de bază), conform Legii 111/2016. Tot până la finalul acestui an, va fi avizat proiectul de buget anual de venituri și cheltuieli al CNIR.

În prima ședință a Consiliului de Administrație (C.A.) vor fi discutate mai multe aspecte, printre care:

– alegerea Președintelui C.A.;
– prezentarea Regulamentului de Organizare și Functionare a C.A.;
– alegerea Comisiei de Nominalizare și Remunerare;
– alegerea Comisiei de Audit.

La conducerea noii companii care se ocupa de construirea autostrăzilor a fost numit Urlan Robert Valentin, „inginer CFDP (căi ferate, drumuri şi poduri-n.r.), fost angajat BNR, care a lucrat pentru Inocsa, Consitrans, cu mare experienţă profesională, fiind implicat în proiecte de infrastructură în diverse ţări”, au spus pentru ECONOMICA.NET angajaţi din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fosta CNADNR.

Oficialii Ministerului Transporturilor încă nu au confirmat informaţia.

Despre acest subiect a scris iniţial revista Capital. Conform sursei citate, o comisie formată din oficiali ai Guvernului, din Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au selecţionat pentru postul de director general al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere pe Valentin Robert Urlan, administratorul firmei Pentacons, fost angajat al Consitrans, Inocsa Ingineria, Consilier Construct, Viacons şi BNR.

Valentin Robert Urlan a absolvit Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti şi este membru al Asociaţiei Profesionale de Drumuri şi Poduri, potrivit profilului său de LinkedIn.

Surse din Ministerul Transporturilor au mai spus pentru Capital că directorul general al CNIR poate avea un salariu, cu tot cu sporuri, de aproximativ 15.000 euro.

Cu câteva luni în urmă, Guvernul a decis „spargerea” fostei Companii de Drumuri și Autostrăzi (CNADNR), în două entități: una de administrarea a rețelei rutiere existente-CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) și una de construcția de autostrăzi și Drumuri-CNIR (Compania Națională de Investiții Rutiere).

„C.N.I.R. va avea  drept  obiect principal de activitate “proiectarea, construirea, reabilitarea, modernizarea, repararea pe perioadele de garanţie tehnică a autostrăzilor până la data predării către C.N.A.I.R (fosta CNADNR-n.red) ., drumurilor expres, drumurilor naţionale, variantelor ocolitoare precum şi a altor elemente de infrastructură rutieră care fac parte din structura rutieră menţionată astfel cum acestea sunt aprobate prin documentele strategice la nivel naţional sau fac obiectul unor decizii ale autorităţilor publice naţionale în domeniul transporturilor”, după cum se arăta în proiectul de act normativ care prevedea reorganizarea CNADNR. 

CNIR va prelua marile proiecte de care se ocupă acum CNADNR. Iată lista lor, aşa cum apar în proiectul de act normativ: 

  1. Modernizare Centura Sud Bucureşti;
  2. Realizare ring II Centura Sud Bucureşti;
  3. Realizare autostradă Sibiu – Piteşti;
  4. Realizarea autostradă Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni;
  5. Realizare drum expres Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani.
Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Lista analizelor care li se vor face bolnavilor de Covid-19 în centrele de evaluare şi tarifele decontate de CNAS pentru acestea
Lista analizelor care li se vor face bolnavilor de Covid-19 în centrele de evaluare şi tarifele decontate de CNAS pentru ...
Casa de Asigurări de Sănătate va deconta centrului de evaluare Covid-19 între circa 205 lei şi 670 de lei pentru bolnavul ...
Încă o zi de greva la STB. Circulă 25% din vehicule
Încă o zi de greva la STB. Circulă 25% din vehicule
Societatea de Transport Bucureşti (STB) asigură duminică dimineaţa 25% din capacitatea programată, deşi sunt în continuare ...
A apărut supermarketul fără niciun fel de casă de marcat. Clienții ies din magazin fără a scana produsele și fără să plătească
A apărut supermarketul fără niciun fel de casă de marcat. Clienții ies din magazin fără a scana produsele și fără ...
Discounterul Aldi, al cincilea cel mai mare lanț de supermarketuri din Marea Britanie, a deschis în Londra un magazin pilot ...