Şeful Orange respinge speculaţiile privind o alianţă cu Deutsche Telekom

Orange nu are planuri de fuziune cu o rivală din Germania sau să se extindă în altă ţară din Africa, a afirmat miercuri şeful companiei franceze de telecomunicaţii, Stephane Richard, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 21 feb. 2018, 10:46
Şeful Orange respinge speculaţiile privind o alianţă cu Deutsche Telekom

Cotidianul ‘Le Monde’ a publicat recent un articol conform căruia anul trecut Orange şi Deutsche Telekom au purtat discuţii în vederea unei fuziuni.

O sursă din apropierea acestui dosar a confirmat pentru ‘Le Monde’ că au avut loc discuţii confidenţiale între cele două companii care au examinat o fuziune între egali. Sursa a adăugat că discuţiile au rămas într-o fază exploratorie, fără ca o bancă să fie mandatată, în principal din cauza diferenţei de valoare între cele două companii: aproape 40 de miliarde de euro în cazul Orange faţă de aproape 70 de miliarde de euro pentru Deutsche Telekom.

Speculaţiile cu privire la o eventuală fuziune a operatorilor francez şi german apar în mod regulat pe fondul consolidării sectorului european al telecomunicaţiilor.

”Nu avem o agendă ascunsă, nu avem un proiect ascuns, sau negocieri secrete, nici cu germanii, nici cu africanii, nici cu alţii”, a declarat miercuri Richard.

Acesta a exclus posibilitatea că Orange ar putea conduce potenţiala nouă rundă de discuţii între operatorii francezi de telecomunicaţii, pentru reducerea numărului companiilor de la patru la trei.

Orange a condus ultima încercare de consolidare a pieţei franceze încercând un acord complex, în urma căruia ar fi achiziţionat subsidiara de telecomunicaţii a grupului Bouygues şi ar fi vândut unele părţi rivalelor Iliad şi Altice.

”Ceea ce este sigur este că Orange nu va juca un rol cheie în niciun fel de schemă de consolidare. Nu va exista o nouă rundă a consolidării Orange-Bouygues. Suntem pe două drumuri complet diferite astăzi”, a declarat Richard.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări şi are un portofoliu de 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă.

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat de înţeles că ţara sa ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO, fără a face la fel şi în privinţa Suediei, într-o întâlnire televizată......
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Jean-Philippe Imparato, directorul executiv al mărcii Alfa Romeo din grupul Stellantis, consideră că piața americană ...
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate duminică o propunere de interzicere a cazinourilor, într-un ...
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este obligat de lege să o cumpere
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este ...
Tragedia de pe Lacul Morii, unde un om a murit mușcat de câini, ne amintește că animalele domestice pot provoca daune ...