Şeful Raiffeisen nu se aşteaptă la răspândirea efectelor crizei din Grecia

Criza din Grecia nu va avea un impact direct asupra grupului austriac Raiffeisen Zentralbank, care nu are o expunere directă la această ţară, a afirmat, luni, directorul general al RZB, Walter Rothensteiner, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 29 iun. 2015, 12:01
Şeful Raiffeisen nu se aşteaptă la răspândirea efectelor crizei din Grecia

RZB este banca mamă a Raiffeisen Bank International (RBI) – al doilea mare creditor din Europa emergentă – prezent şi pe piaţa din România.

Rothensteiner a descris ca ‘iraţional’ declinul semnificativ al acţiunilor Raiffeisen Bank International. Luni dimineaţă, titlurile RBI înregistrau la Bursa de la Viena un declin de peste 14%, ulterior au scăzut cu 5,6%, scrie Agerpres.

‘Acţiunile RBI pot înregistra pe termen scurt creşteri sau scăderi, dar nu e nimic substanţial. Băncile noastre nu au aproape nici o expunere, ele s-au pregătit de mult timp. Poate cineva a apăsat pe butonul greşit’, a explicat Rothensteiner, care este şi preşedinte al RBI.

Luni, acţiunile băncilor europene au înregistrat declinuri semnificative, cele mai afectate fiind cele din Spania, Portugalia, Italia, Franţa şi Germania, după ce Atena a anunţat impunerea unor restricţii asupra mişcărilor de capital şi închiderea băncilor.

Incertitudinile au alimentat temerile mai mult decât orice altă ameninţare concretă a unei contagiuni şi cele mai multe grupuri bancare europene s-au pregătit de mult timp pentru eventualitatea înrăutăţirii crizei din Grecia, susţine şeful RBI. Acesta apreciază că, pentru moment, ‘nu este clar ce se va întâmpla săptămâna aceasta în sectorul bancar’.

‘Nu exclud nimic’, adăugat el.

Separat, Rothensteiner nu a exclus necesitatea de a solicita acţionarilor RBI majorarea capitalului în următoarele luni.

Raiffeisen Bank International a fondat filiala din România în anul 1998. Raiffeisen Bank România este o bancă universală, care oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare clienţilor persoane fizice, IMM-uri sau corporaţii, cu o bază de aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 7.700 de companii.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...