1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

News

Şeful redacţiei New York Times a demisionat

Directoarea de redacţie a cotidianului american New York Times, Jill Abramson, a demisionat 'în mod neaşteptat' din postul pe care îl ocupa din septembrie 2011 şi a fost înlocuită cu Dean Baquet care devine primul afro-american la conducerea ziarului, a anunţat miercuri NYT, citat de AFP.

15 mai, 2014 | Agerpres

'Am defrişat era digitală şi am făcut paşi mari în conţinutul articolelor noastre', a declarat Jill Abramson, potrivit cotidianului, fără să precizeze însă motivul plecării acesteia.

În vârstă de 60 de ani, Ambramson a fost prima femeie care a condus redacţia ziarului New York Times.

'Am avut şansa să lucrez cu cei mai buni ziarişti din lume', a continuat ea, reamintind că, în timpul mandatului său, a numit numeroase femei în posturi editoriale cu responsabilitate.

Pentru a-i succeda, Arthur Sulzberger, proprietarul NYT, a făcut apel la Dean Baquet care devine primul afro-american la conducerea redacţiei ziarului.

Deţinător al unui Premiu Pulitzer, Baquet, în vârstă de 57 de ani, este un 'ziarist excepţional', a ţinut să menţioneze Arthur Sulzberger. Până în prezent, el a fost unul dintre responsabilii editoriali ai cotidianului american.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO