Şeful Toshiba România: tot mai mulţi clienţi caută notebook-uri premium

Piaţa românească de laptopuri se va situa în acest an la un volum de 500.000 de unităţi, nivel asemănător cu cel al vânzărilor de anul trecut. 
Economica.net - Dum, 07 sept. 2014, 14:57
Şeful Toshiba România: tot mai mulţi clienţi caută notebook-uri premium

“Piaţa românească de laptopuri va râmâne la un nivel similar cu 2013, însă în acest an observăm că utilizatorii caută laptopuri din ce în ce mai performante pentru că se vede un avans destul de mare pe segmentul notebook-urilor premium”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Lucian Condruz, country manager al Toshiba România.

Potrivit acestuia, preţul mediu nu a crescut semnficativ pentru că laptopurile entry au încă o pondere semnificativă. “Potrivit ultimului studiu pe care îl avem, preţul mediu pe România se ridică undeva la 450 – 460 de euro per unitate, un preţ mediu crescut în comparaţie cu ţările din regiune, ceea ce ne duce cu gândul că românii vor computere care să le îndeplinească mult mai multe funcţii”, a mai spus Condruz.

La ce se uită românii când îşi cumpără un laptop

“Din studiile noastre românii se uită în primul rând la brand pentru că încă suntem o piaţă unde brandul pe zona de PC’-uri contează. Apoi se uită la specificaţii, cu precădere asupra puterii procesorului şi capacităţii bateriei şi nu în ultimul rând se uită din ce în ce mai mult la design, la culori şi la specificaţii de tip premium”, a mai spus country managerul Toshiba România.

Unde se situează Toshiba pe piaţa românească a laptopurilor

“Cota de piaţă a Toshiba se ridică undeva la 12% la un volum de 50 – 55.000 de unităţi, iar anul acesta suntem încrezători că ne vom păstra poziţia. Odată cu ieşirea VAIO de pe piaţa locală sperăm să profităm de faptul că rămânem singurul brand japonez de pe zona de laptopuri şi să creştem mai ales în segmentul produselor pe care îl lasă descoperit”, a mai declarat Lucian Condruz.

Toshiba a lansat recent primul laptop cu ecran 4K de pe piaţa românească, iar targetul producătorului este unul destul de ambiţios.

“Laptopurile 4K sunt o surpriză şi pentru noi. Am depăşit cu mult producţia alocată pieţei din România, cererea fiind foarte mare. Estimăm că numărul de laptopuri cu ecran 4K pe care le vom comercializa în acest an în România, mai ales că este şi un produs foarte nou, se va situa la un nivel de 500 de unităţi”, a mai spus şeful Toshiba România.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...