Şeful Unicredit: Afacerile UniCredit din Europa emergentă merg mai bine decât ne-am aşteptat

Cel mai mare grup bancar din Italia, UniCredit, înregistrează o performanţă peste aşteptări în Europa Centrală şi de Est, iar afacerile din Rusia merg bine, în ciuda conflictului din Ucraina, a afirmat directorul general Federico Ghizzoni, într-un interviu acordat vineri publicaţiei austriece 'Der Standard', transmite Reuters.
Economica.net - vin, 20 iun. 2014, 09:18
Şeful Unicredit: Afacerile UniCredit din Europa emergentă merg mai bine decât ne-am aşteptat

‘Afacerile din Europa Centrală şi de Est în 2014 merg mai bine decât ne-am aşteptat. În Rusia afacerea încă merge bine’, a declarat Federico Ghizzoni.

Acesta a explicat că negocierile privind vânzarea subsidiarei din Ucraina sunt în desfăşurare, astfel se va încheia procesul de restructurare din Europa Centrală şi de Est unde UniCredit este lider de piaţă.

Luna trecută, Federico Ghizzoni a anunţat că UniCredit ia în considerare vânzarea mai multor investiţii în ‘private equity’ gestionate de divizia sa germană HypoVereinsbank (HVB). O sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul a declarat că valoarea tranzacţiei se va ridica la aproximativ un miliard de euro (1,37 miliarde de dolari).

UniCredit SpA va concedia, până în 2018, aproximativ 6% din forţa sa de muncă, măsura făcând parte din planul său strategic, după ce, în 2013, a înregistrat pierderi record de 14 miliarde de euro (19 miliarde de dolari).

‘Încă avem o situaţie bună a fondului comercial în Polonia, Germania sau la divizia Pioneer. În acest moment nu văd necesitatea deprecierii fondului comercial, care este la nivelul de dinaintea crizei’, a afirmat directorul general al băncii italiene.

Citeste si: Cum a creat Ţiriac banca ce-l poate face cel mai bogat român

Întrebat despre estimarea băncii privind obţinerea unui profit de două miliarde de euro anul acesta şi dacă UniCredit va fi profitabilă în Italia, Ghizzoni a răspuns: ‘Da. Nu am corectat estimările noastre în ciuda noii taxe pe reevaluarea acţiunilor Băncii Centrale a Italiei, care ne costă aproximativ 200 milioane de euro’.

Instituţiile de creditare italiene sunt acţionari ai Băncii Centrale a Italiei şi reevaluarea a permis unor bănci să înregistreze câştiguri semnificative de capital

Joi, un articol publicat în cotidianul italian ‘Messaggero’ informa că UniCredit este gata să-şi consolideze prezenţa în Europa de Est şi se pregăteşte să-şi majoreze participaţia pe care o deţine la divizia din România, UniCredit Tiriac Bank, de la 50,5% până la 96% din acţiuni.

Operaţiunea ar urma să se facă prin preluarea pachetului de 45% din acţiunile UniCredit Ţiriac Bank deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac. Contractul convenit de acesta cu Bank Austria, înainte ca banca austriacă să fie preluată de grupul italian UniCredit, prevede posibilitatea vânzării pachetului de acţiuni până la mijlocul lui 2015, dar este posibil ca operaţiunea să se realizeze la sfârşitul acestui an. Potrivit cotidianului italian, părţile au ajuns deja la un acord, fiind posibil ca semnarea să aibă loc în cursul următoarelor săptămâni, iar finalizarea tranzacţiei să aibă loc până la Crăciun.

În România, UniCredit Ţiriac Bank este controlată de UniCredit Bank Austria în parteneriat cu omul de afaceri Ion Ţiriac. UniCredit Ţiriac Bank este una dintre principalele instituţii financiare, oferind servicii şi produse pentru aproximativ 600.000 de clienţi activi, prin intermediul a 188 de sucursale.

Citeste si: UniCredit îi plăteşte lui Ţiriac 700 de milioane de euro pentru participaţia sa la Unicredit Ţiriac Bank

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...