Șeful Volkswagen: Vom produce la Wolfsburg un SUV electric cu autonomie extinsă

Marca Volkswagen va produce la uzina sa din Wolfsburg un nou SUV electric care va beneficia de viteze de încărcare superioare și autonomie extinsă.
Robert Stan - mie, 07 dec. 2022, 22:08
Șeful Volkswagen: Vom produce la Wolfsburg un SUV electric cu autonomie extinsă

Oficialii Volkswagen au confirmat astăzi o investiție de 460 de milioane de euro în uzina principală a grupului din Wolfsburg. Aceasta are scopul de a permite adaptarea liniilor de asamblare pentru un nou SUV electric.

Conform lui Thomas Schaefer, CEO al mărcii Volkswagen, viitorul SUV electric va fi asamblat alături de hatchback-ul ID.3 și va avea la bază o variantă îmbunătățită a platformei MEB. Denumită MEB+, această bază tehnică va permite viitorului vehicul – care va avea dimensiuni apropiate de cele ale actualului Tiguan – să depășească performanțele actualelor vehicule electrice ale mărcii germane.

Grație îmbunătățirilor aduse platformei, dar și celulelor de baterii care vor fi produse la Salzgitter începând cu 2025, viitorul SUV va fi primul Volkswagen electric de serie care va putea fi încărcat cu 175 – 200 kW și putea parcurge distanțe de circa 700 km cu un singur „plin”.

Viitorul SUV produs la Wolfsburg se va adăuga gamei de vehicule electrice a Volkswagen compusă în prezent din ID.3, ID.4 și ID.5. Din nefericire producătorul nu a dat detalii despre intrarea acestuia în producție.

Cert este însă că la uzina din Wolfsburg, noul SUV va fi asamblat alături de ID.3, model electric care este produs în prezent doar la Zwickau. Primele unități ID.3 vor începe să iasă de pe liniile de asamblare din Wolfsburg în 2023, iar producția va crește constant.

În prezent, la principala uzină Volkswagen din Europa, circa 60.000 de angajați construiesc modele cu motoare termice precum Golf, Tiguan si Touran.

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...