Selecţia celor 100 de câştigători la Loteria bonurilor fiscale aferentă lunii decembrie va avea loc joi

A doua etapă de selecţie a celor 100 de câştigători la extragerea lunară a Loteriei bonurilor fiscale din data de 17 ianuarie, la care au participat bonurile emise în perioada 1-31 decembrie 2015, va avea loc joi, 25 februarie, în condiţiile în care au fost depuse 188 de cereri de revendicare, a anunţat, miercuri, Ministerul Finanţelor Publice, potrivit Agerpres.
Economica.net - mie, 24 feb. 2016, 18:10
Selecţia celor 100 de câştigători la Loteria bonurilor fiscale aferentă lunii decembrie va avea loc joi

Extragerea va fi organizată în studioul TV al Loteriei Române, începând cu ora 18,55, va fi publică şi va putea fi transmisă, în direct, de toate televiziunile interesate, prin preluarea semnalului audio-video de la studioul Loteriei Române.

Fondul de premiere pentru această extragere este de un milion de lei.

Potrivit sursei citate, în prima etapă a extragerii lunare, au fost desemnate ca fiind câştigătoare bonurile fiscale emise în data de 30 decembrie 2015, cu o valoare de 142 de lei. După centralizarea bonurilor fiscale câştigătoare, depuse în termenul legal de 30 de zile, a rezultat un număr de 188 cereri de revendicare, fiind depăşit astfel numărul maxim de premii stabilit prin lege (cel mult 100 de premii).

‘În urma efectuării unor verificări, s-a constatat că în cazul cererii de revendicare cu numărul unic de înregistrare 56, documentul anexat nu este un bon fiscal, ci o chitanţă de plată, şi, drept urmare, numărul unic de înregistrare atribuit cererii de revendicare a fost invalidat pentru neîndeplinirea condiţiilor legale de participare la extragere’, se arată în comunicat.

MFP precizează că joi va avea loc extragerea din urne a unui număr din intervalul numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost depuse cereri de revendicare a premiilor, respectiv 001 până la 188. Numărul extras în cadrul acestei trageri va fi primul câştigător. Pentru desemnarea celui de-al doilea câştigător, se aplică crescător la primul număr extras un pas care are valoarea egală cu ziua emiterii bonului fiscal câştigător (30). Pentru stabilirea celorlalţi câştigători, pasul se adună succesiv la numărul desemnat anterior ca fiind câştigător.

‘Dacă în urma aplicării acestei proceduri de selecţie se depăşeşte numărul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din listă (188), următorul număr câştigător din listă este dat de diferenţa dintre suma determinată prin aplicarea pasului (30) la baza de referinţă şi numărul unic maxim atribuit (188), continuând cu aplicarea pasului până la stabilirea numărului maxim de premii prevăzut de lege, respectiv 100. În procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind câştigătoare, sunt eliminate din listă.
Pentru o corectă şi transparentă desfăşurare a tragerii, informăm că în situaţia în care numărul unic de înregistrare care a fost invalidat (numărul 56) va fi extras cu urnele Loteriei Române, extragerea va fi reluată. Totodată, în procesul de aplicare a pasului, numărul 56 nu se ia în considerare, fiind invalidat pentru neîndeplinirea condiţiilor legale de participare la extragere’, relevă MFP.

După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câştigătoare, acestea vor fi centralizate şi transmise în termen de două zile către ANAF în vederea încărcării rezultatelor în ‘Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale’, respectiv pentru verificarea autenticităţii bonurilor fiscale câştigătoare de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin direcţiile regionale antifraudă fiscală.

Potrivit sursei citate, după invalidarea numărului unic de înregistrare 56, următoarele numere unice de înregistrare rămân neschimbate, acestea neputând fi modificate prin decalare, întrucât au fost atribuite la nivel naţional de sistemul informatic care asigură înregistrarea şi identificarea cererilor, acest număr regăsindu-se în acelaşi timp atât pe copia bonului fiscal eliberată titularului bonului de către unităţile teritoriale ale ANAF, cât şi pe cererea depusă pentru revendicarea premiilor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cât va câștiga un consumator de gaze cu consum de apartament după noua schemă de reducere a facturilor
Cât va câștiga un consumator de gaze cu consum de apartament după noua schemă de reducere a facturilor
Noile niveluri ale plafonului de preț la gaze și al compensației care va fi acordată clienților casnici de gaze vor ...
Impozitarea multinaţionalelor cu cel puţin 15% intră în linie dreaptă – analiză EY România
Impozitarea multinaţionalelor cu cel puţin 15% intră în linie dreaptă – analiză EY România
Impozitarea multinaţionalelor cu minimum 15% intră în linie dreaptă, iar România va trebui să îşi adapteze legislaţia ...
Sancțiuni de 645.000 de lei pentru furnizorii de energie și electricitate. ANPC a obligat companiile să recalculeze milioane de facturi
Sancțiuni de 645.000 de lei pentru furnizorii de energie și electricitate. ANPC a obligat companiile să recalculeze milioane ...
Până în acest moment, comisarii ANPC au finalizat 94 de acțiuni de control la companii furnizoare de energie electrică ...