1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

Joburi/HR

Proiectul de lege al internshipului a fost adoptat tacit de Senat

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de marţi, proiectul Guvernului privind internshipul, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 18 decembrie.

19 dec, 2017 | Agerpres

Nota de adoptare tacită a fost citită în plen de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Proiectul de lege reglementează modalitatea de efectuare a programelor de internship pentru persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani, în scopul dobândirii de experienţă profesională şi al facilitării tranziţiei de la sistemul de educaţie către piaţa muncii.

Programul de internship este definit în actul normativ ca activitatea desfăşurată de intern în cadrul unei organizaţii-gazdă, în scopul aprofundării cunoştinţelor teoretice şi îmbunătăţirea abilităţilor practice, dar şi dobândirea de noi abilităţi.

Potrivit actului normativ, într-un an calendaristic, organizaţia-gazdă poate încheia în mod simultan contracte de internship pentru un număr de interni care nu poate fi mai mare de 5% din numărul total al angajaţilor. Organizaţiile cu cel mult 10 salariaţi pot încheia un singur contract de internship pe an.

Internul are dreptul la o indemnizaţie lunară, egală cu cel puţin 50% din echivalentul salariului de bază minim brut pe ţară. Activitatea unui intern este de şase ore pe zi.

Proiectul va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO