Senat: Titus Corlăţean a prezentat în China argumentele României de participare la Noul Drum al Mătăsii

Senatorul Titus Corlăţean a participat, în perioada 21-22 mai, în China, la o conferinţă internaţională pe tema Noului Drum al Mătăsii, unde a prezentat argumentele care susţin participarea României "la acest proiect de anvergură de interconectare economică şi comercială între Asia şi Europa", informează un comunicat al Senatului, remis sâmbătă AGERPRES.  
Economica.net - sâm, 23 mai 2015, 08:48
Senat: Titus Corlăţean a prezentat în China argumentele României de participare la Noul Drum al Mătăsii

Potrivit sursei citate, Corlăţean a luat parte la „Reuniunea liderilor locali-naţionali ai ţărilor aflate de-a lungul Centurii economice şi al Drumului Mătăsii”, fiind de asemenea invitat şi la deschiderea celui de-al „19-lea Forum pentru investiţii şi comerţ pentru cooperarea dintre Estul şi Vestul Chinei şi Expoziţia Internaţională a Drumului Mătăsii”, în Xi An.

La conferinţă au participat oficialităţi centrale şi din mai multe provincii chineze, înalţi reprezentanţi politici din statele care ar urma să facă parte din proiectul Noului Drum al Mătăsii, precum şi reprezentanţi ai mediului bancar şi de afaceri din R. P. Chineză.

„Senatorul Titus Corlăţean a avut o intervenţie în plenul conferinţei prin care a subliniat faptul că ţara noastră susţine aprofundarea parteneriatului strategic UE-China şi, complementar acestuia, a Formatului ’16+1′ (Europa Centrală şi de Est şi China), formule de cooperare care permit promovarea noii viziuni legate de Noul Drum al Mătăsii. A prezentat argumentele care susţin participarea României la acest proiect de anvergură de interconectare economică şi comercială între Asia şi Europa. Participanţii la conferinţă au agreat textul unei declaraţii, care exprimă susţinerea politică pentru promovarea cu succes a proiectului „O centură şi un drum””, relevă comunicatul menţionat.

În marja conferinţei, senatorul Titus Corlăţean a avut întâlniri bilaterale cu o serie de oficiali chinezi atât la nivel central, cât şi reprezentând diferite provincii din China, cu reprezentanţi ai mediului bancar şi de afaceri chinez, precum şi şefi ai altor delegaţii străine invitate la conferinţă (Coreea de Sud, Kazahstan, Kârgâstan, Republica Cehă, Georgia).

Potrivit Senatului, conferinţa a fost organizată de Asociaţiile de prietenie China cu Uniunea Europeană, Asia Centrală, Statele Arabe etc., cu sprijinul Ministerului chinez al afacerilor externe.

Senatorul Titus Corlăţean este preşedinte al Comisiei speciale comune a Parlamentului pentru aderarea României la Schengen şi membru al Grupului parlamentar de prietenie cu R.P. Chineză. 

Te-ar mai putea interesa și
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie......
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...