1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

News

Senatul a adoptat proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare

Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice.

04 iun, 2018 | Agerpres

În favoarea proiectului au fost 68 de voturi, iar 27 'împotrivă'. S-a înregistrat şi o abţinere.

Potrivit proiectului de act normativ, de la data intrării în vigoare a legii, dar nu înainte de încheierea primei sesiuni ordinare parlamentare a anului, Guvernul este abilitat să emită ordonanţe până la 31 august 2018 în mai multe domenii: finanţe publice şi economie, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, afaceri interne, sănătate, cultură şi identitate naţională, fonduri europene, comunicaţii şi societate informaţională şi să proroge sau să modifice unele termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Plenul şi-a însuşit raportul favorabil al Comisiei juridice care a amendat proiectul de lege în sensul includerii turismului printre domeniile în care Guvernul este abilitat să emită ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare.

Senatorul PNL Alina Gorghiu şi senatorul USR Florina Presadă au susţinut că prevederile legii sunt 'mult prea generale' privind unele domenii în care Guvernul doreşte să intervină în perioada vacanţei parlamentare, argumentând astfel votul împotriva acestui proiect.

'Proiectul are o grămadă de hibe şi naşte suspiciuni. (...) Semnalul de alarmă pe care PNL îl trage astăzi prin votul împotriva acestei iniţiative legislative sper să fie priceput ca atare de Guvern şi de majoritatea parlamentară şi chiar dacă nu veţi corecta iniţiativa cred că Guvernul va trebui să se angajeze ca orice proiect legislativ să fie supus unei analize riguroase, serioase, astfel încât Constituţia să nu fie încălcată de Guvern', a spus Gorghiu, în plen.

Proiectul de lege urmează să fie dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO