1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 16 º

IT&C

Senatul a adoptat un proiect de lege care poate lăsa Bucureştiul fără semnal la mobil

Senatul a adoptat, marţi, un proiect de lege care, potrivit Ministerului Comunicaţiilor, poate lăsa Bucureştiul fără semnal la mobil. Modificarea legislativă a fost iniţiată de un deputat PNL.

22 mar, 2016 | ECONOMICA.net

Amplasarea reţelelor de comunicaţii electronice va fi interzisă la o distanţă mai mică de 500 de metri faţă de unităţile de învăţământ, sanitare, centrele de plasament şi căminele de bătrâni, a decis, marţi, Senatul, potrivit Agerpres. Propunerea de modificare a legii a fost iniţiată de către deputatul PNL Diana Tuşa.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Infomaţionale (MCSI) a transmis parlamentarilor un punct de vedere în care avertizează că modificarea poate lăsa Bucureştiul fără semnal pentru telefonia mobilă.

"Acoperirea oraşului Bucureşti cu semnal de telefonie mobilă ar fi imposibil de realizat, capacitatea şi calitatea reţelelor de telefonie mobilă ar scădea drastic, nivelul semnalului de telefonie mobilă va creşte semnificativ în proximitatea staţiilor de telefonie mobilă, puterea de emisie a telefonului va creşte, consecinţa fiind creşterea ratei de absorbţie specifice", se arată în punctul de vedere al MCSI, postat pe site-ul Senatului.

Astfel, în timp ce iniţiatorul proiectului susţine că modificarea legislativă este necesară pentru a proteja sănătatea locuitorilor, din punctul de vedere al Comunicaţiilor reiese că aplicarea proiectului de lege ar avea efect invers, crescând puterea de emisie la care ar trebui să funcţioneze telefoanele şi antenele GSM.

O altă consecinţă a creşterii puterii de emisie a telefonului ar fi scurtarea duratei de viaţă a bateriei, o problemă importantă pentru utilizatorii de smartphone-uri.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO