1EUR = 4.8705 RON | Bucureşti 22 º

News

Senatul a votat în favoarea unui proiect prin care se prevede că Parlamentul este cel care aprobă Strategia Energetică a României

Senatul a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede că Strategia Energetică a României şi Planul Naţional Integrat în Domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice pentru perioada 2021-2030 vor fi adoptate de Parlament, după aprobarea în Guvern, relatează Agerpres.

11 aug, 2020 | Agerpres

S-au înregistrat 87 de voturi pentru, 12 contra şi 29 abţineri.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 în acest sens a fost iniţiată de mai mulţi parlamentari PSD.

Potrivit celor adoptate, "Strategia energetică naţională defineşte obiectivele sectorului energiei electrice pe termen mediu şi lung şi modalităţile de realizare a acestora, în condiţiile asigurării unei dezvoltări durabile a economiei naţionale. Strategia energetică se elaborează de ministerul de resort, se aprobă de Guvern, cu consultarea organizaţiilor neguvernamentale, a partenerilor sociali şi a reprezentanţilor mediului de afaceri şi se adoptă de către Parlament, prin lege".

Planul Naţional Integrat în Domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice pentru perioada 2021- 2030 defineşte obiectivele sectorului energiei electrice pe toate cele 5 dimensiuni ale uniunii energetice: securitate energetică, piaţă internă, decarbonizarea, eficienţa energetică, cercetare, inovare şi competitivitate. Planul Naţional Integral în Domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice pentru perioada 2021-2030 se elaborează de ministerul de resort şi Ministerul Mediului, Apelor Pădurilor, în baza strategiei energetice naţionale, se aprobă de Guvern, organizaţiilor neguvernamentale, a partenerilor sociali şi a reprezentanţilor mediului de afaceri şi se adoptă de către Parlament, prin lege.

Senatul este prima cameră sesizată, Camera Deputaţilor este for decizional.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO