1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Senatul american a votat legea care prevede sancțiuni împotriva oficialilor chinezi care încalcă statul provinciei Hong Kong

Congresul SUA a adoptat joi o lege ce prevede sancţionarea responsabililor chinezi care încalcă obligaţiile internaţionale ale Chinei faţă de autonomia Hong Kong-ului, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

02 iul, 2020 | Agerpres

Senatul cu majoritate republicană a aprobat textul în unanimitate, a doua zi după ce Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, i-a dat undă verde tot cu unanimitate.

Legea, care este susţinută atât de republicani cât şi de democraţi, mai trebuie promulgată şi de preşedintele Donald Trump pentru a intra în vigoare. Casa Albă nu a indicat dacă intenţionează să-şi dea acordul asupra ei sau să recurgă la veto.

Votul survine după ce la finele lui mai SUA au revocat statutul comercial preferenţial al Hong Kong-ului, iar miercuri secretarul de stat Mike Pompeo a avertizat că nu sunt excluse noi măsuri, după adoptarea de către autorităţile chineze a unei noi legi privind securitate naţională a teritoriului autonom.

Un purtător de cuvânt al MAE de la Beijing a respins joi afirmaţiile secretarului de stat american, afirmând că acestea denotă "ignoranţă şi prejudecăţi".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO